Stanari preduzeli pravne mere protiv Madrida zbog buke sa stadiona "Santjago Bernabeu"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na stadionu su koncerte nedavno održali mužičari Tejlor Svift, Luis Migel i Karol G, koja je nastupala četiri noći zaredom

Udruženja stanara koji žive u blizini madridskog stadiona "Santjago Bernabeu", doma fudbalskog kluba Real Madrid, preduzeli su pravne mere protiv gradskog veća i drugih koje smatraju odgovornim za preveliku buku, urin i dnevne muzičke probe povezane sa koncertima koji se organizuju na stadionu.

Stanovnici navode da su izloženi buci koja prevazilazi nivo predviđen zakonom, navijačima koji kampuju u parkovima, pijanim ljudima koji uriniraju na ulazu i blokadi puteva, prenosi Gardijan.

Oni tvrde da su ovakvi uslovi izazvali zdravstvene probleme, a mnogi od njih pate od čestih glavobolja, stresa, anksioznosti i depresije.

Jedan stanovnik naveo je da postoji razlika između utakmice jedanput u dve nedelje i nekoliko meseci uzastopnih koncerata.

Iako se gradsko veće sprema da kazni promotere koncerata koji su prešli zakonske granice buke, meštani kažu da je glavni problem to što gradsko veće i Real Madrid koriste stadion kao mesto za koncerte, a ima dozvolu isključivo za organizovanje fudbalskih utakmica.

Meštani takođe primećuju da će unosni koncerti donekle pomoći klubu da otplati kredite i strukturirane ugovore koji ukupno iznose oko 1,2 milijarde evra.

''(Real Madrid) je naterao gradonačelnika da dozvoli pretvaranje stadiona iz sportskog u veliki prostor za događaje. Ali evo u čemu je stvar - stadion nema dozvolu za održavanje bilo čega osim sportskih takmičenja ili aktivnosti'', rekla je jedna meštanka.

Na stadionu su koncerte nedavno održali mužičari Tejlor Svift, Luis Migel i Karol G, koja je nastupala četiri noći zaredom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Velikani rok muzike Deep Purple nastupili pred punim Tašmajdanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA