Lenonove naočare i fotografije Bitlsa idu na aukciju

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

I naočare i kolekcija fotografija koje su Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star snimili u legendarnom studiju u Londonu biće stavljene na aukciju u sredu (31. jula) u golf klubu Farli u Sariju

Par zatamnjenih naočara Džona Lenona, zajedno sa kolekcijom fotografija Bitlsa nastale za potrebe albuma Abbey Road, biće deo aukcije.

I naočare i kolekcija fotografija koje su Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star snimili u legendarnom studiju u Londonu biće stavljene na aukciju u sredu (31. jula) u golf klubu Farli u Sariju.

Prema BBC-ju, Lenonove naočare, par okruglih naočara sa plavim sočivima, poklonio je čoveku koji je posetio Abbey Road Studios 1968. godine.

Abbey Road, Beatles Foto: Profimedia/Ben Molyneux / Alamy / Alamy

Govoreći o specifikacijama, portparol je rekao da ih je Lenon dao čoveku nakon što ih je čovek video postavljene na klavir.

"Mladić je video naočare na klaviru i otišao da ih pokupi, ali mu je tadašnja devojka rekla da ih ostavi, na šta je Lenon odgovorio: "U redu je, može da ih ima. Očekuje se da će na aukciji dostići oko 3.000 funti", navodi portparol.

Kolekcija od 33 crno-bele fotografije snimljene na Abbey Road-u će takođe biti na aukciji zajedno sa autorskim pravima za procenjenu cenu od 200 do 300 funti. Fotografije uključuju snimke Lenona i njegovih kolega iz benda Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara, kao i producenta Džordža Martina, snimljene na dan snimanja naslovnice albuma The Beatles benda kako šetaju preko zebre prelaza, piše NME.

(Telegraf.rs)

Video: Bitlsi postali Delije pred meč Liverpul - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA