Bend otkazao turneju zbog komentara o Trampu, senator traži njihovu deportaciju, u saopštenju pomenuo Đokovića

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Grupa Tenacious D našla se na udaru zbog izjave na koncertu u Australiji

Grupa Tenacious D, koju čine Džek Blek i Kajl Gas, su otkazali turneju i potvrdili da su "svi budući kreativni planovi na čekanju" nakon što je Kajl Gas dao kontroverzan komentar o pokušaju atentata na Donalda Trampa.

Tokom koncerta u Sidneju prošle nedelje (14. jula), Džek Blek je otpevao "Srećan rođendan" svom kolegi Gasu, pre nego što ga je zamolio da poželi želju. Gas je tada rekao: "Ne promašite Trampa sledeći put."

Upravo ove reči uzbrkale su svetsku javnost, a oglasio se i sustralijski savezni senator Ralf Babet objavio je pismo u kojem poziva Blek i Gasa da budu deportovani iz Australije.

"Tenacious D treba odmah da bude deportovani iz zemlje nakon što su poželeli na koncertu u Sindeju da Donald Tramp bude likvidiran. Član Tenacious D, Kajl Gas, želeći rođendansku želju, rekao je posetiocima koncerta da se nada da sledeća osoba koja će pucati na Trampa neće promašiti. Na najoštriji mogući način osuđujem poziv Tenacious D u nedelju u Sidneju na političko nasilje. Zagovarati i/ili priželjkivati ubistvo predsednika je stravično, odvratno, prljavo, zlo i nije prihvatljivo ni na koji način, oblik ili formu. Ovo nije bila šala, on je bio smrtno ozbiljan kada je poželeo smrt predsednika.

Pozivam premijera Entonija Albanezea da mi se pridruži u osudi Tenacious D. Džeka Bleka i člana benda Kajla Gasa, i pozivam ministra za imigraciju Endrua Džajlsa da im ukine vize i odmah ih deportuje. Sve manje od deportacije je odobravanje pucnjave i pokušaja ubistva Donalda Džej Trampa, 45. i uskoro 47. predsednika Sjedinjenih Država", naveo je senator, koji je u svom saopštenju pomenuo Novaka Đokovića.

"Australija je pogrešno zatvorila Novaka Đokovića i deportovala ga jer je navodno potkopao poverenje javnosti u vakcinaciju. Dozvoliti Tenacious D da ostane u Australiji nakon što je pozvao na smrt predsednika je nezamislivo, i to potvrđuje slabost našeg premijera", navodi Babet.

Džek Blek je izdao saopštenje u kojem kaže da je "zaslepljen onim što je rečeno na koncertu u nedelju". Dodao je: "Nikada ne bih opravdao govor mržnje ili podsticao političko nasilje u bilo kom obliku. Posle dugog razmišljanja, više ne smatram da je prikladno da nastavim turneju Tenacious D, a svi budući kreativni planovi su na čekanju. Zahvalan sam fanovima na podršci i razumevanju."

Oglasio je i Kajl Gas.

"Izjavu koju sam improvizovao na sceni u nedelju uveče u Sidneju bila je krajnje neprikladna, opasna i užasna greška. Ne odobravam nasilje bilo koje vrste, u bilo kom obliku, protiv bilo koga. Ono što se dogodilo je tragedija, i neverovatno mi je žao zbog mog ozbiljnog nedostatka rasuđivanja. Duboko se izvinjavam onima koje sam izneverio i zaista se kajem zbog bola koji sam naneo", naveo je Gas.

Tenacious D je imao šest koncerata na njihovoj trenutnoj turneji po Australiji i Novom Zelandu. U oktobru su trebali da krenu na niz sastanaka u Severnoj Americi, piše NME.

(Telegraf.rs)

Video: Atenat na Donalda Trampa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA