Roni Size, Zoster, Buč Kesidi, Konstrakta, Letu štuke i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Održaće se u Sremskoj Mitrovici od 15. do 17. avgusta

Sremska Mitrovica postavljena je na festivalsku mapu regiona prošle godine, kada je pokrenut Art Front festival. Ove godine, već na novoj lokaciji, većeg kapaciteta, na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici od 15. do 17. avgusta, ART FRONT 2 predstavlja raskošnu trodnevnu manifestaciju sa listom izvođača koja parira najatraktivnijim muzičkim festivalima u regionu i šire. Praznik muzike i zajedništva otpočeće koncertima Marka Luisa, Vlatko Stefanovski Trija i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Drugog dana festivala, publiku će razdrmati TBF, Konstrakta i Zoster, dok će trećeg dana Hipodromom odzvanjati najveći hitovi drum and bass muzike čuvenog Ronija Sajza, kao i dobro poznati taktovi koje donose Bojana Vunturišević, Buč Kesidi i Letu štuke.

Dnevne ulaznice dostupne su po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs, a u prodaji je i festivalski komplet po ceni od 3.500 dinara, dok je fizička prodaja omogućena u Sremskoj Mitrovici u knjižari Delfi, Sv. Stefana 32.

Udruženje građana Art Front okuplja Mitrovčane sa zajedničkim ciljem osnaživanja kulturne scene grada, kao i promocije društveno aktivnog načina života. Od svog osnivanja u septembru 2022. godine, Art Front je realizovao na desetine umetničkih i kulturnih zbivanja koja su značajno propraćena u javnosti i izuzetno dobro primljena od strane lokalne zajednice. Saradnju sa promoterskom kućom Odličan Hrčak ostvarili su od samog početka, pre svega u zajedničkom prepoznavanju važnosti decentralizacije kulturne scene. Zajedno će i ovog avgusta Sremsku Mitrovicu smestiti na važno mesto kulturne turističke mape i susreta generacija.

Ove godine Art Front 2 će biti održan na novoj lokaciji, mitrovačkom Hipodromu, a budući da se radi o Art'n'Music festivalu, staru lokaciju, stadion Sokolskog društva "Partizan", udruženje Art Front je ukrasilo muralima autora Alena Dimića. Okrenuti lokalnoj zajednici i ljudima koji je čine jedinstvenom, udruženje Art Front odaje priznanja pojedincima na koje su ponosni. Tako su već svom gradu, Sremskoj Mitrovici, poklonili mural njihovog sugrađanina, komičara Srđana Dinčića, a odmah potom i mural posvećen Miri Banjac, velikoj umetnici i ponosu ne samo Srema, već celokupne jugoslovenske kinematografije. Do početka drugog izdanja Art Front festivala, u planu je da se oslikaju još dva velika murala.

Svetske i regionalne zvezde su spremne da zagrme mitrovačkim Hipodromom, a zašto je Art Front najveći mali festival u Vojvodini, saznaćete od 15. do 17. avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Laura Pausini za Telegraf.rs o koncertu u Beogradu, Konstrakti, Novaku Đokoviću, Siniši Mihajloviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA