Vreme čitanja: oko 3 min.

"Voleo sam ono vreme u kojem sam bio i postao popularan": Alen Islamović o vremenu Juge, operaciji, Dugmetu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poznati pevač sumirao je utiske

  • 0
Koncert grupe Bijelo Dugme u Nišu Foto: Radule Perišić/ATAImages

Bijelo Dugme proslavlja 50 godina postojanja, a tim povodom je na turneji. Posle nastupa na Arsenal festu u Kragujevcu, čuveni sastav održao je uspešan koncert u Banjaluci, tačnije na Banja Luka festu.

Pored Gorana Bregovića i Mladena Vojičića Tife, svoje umeće je na bini pokazao i Alen Islamović, koji je u intervjuu za portal Buka izneo svoje utiske, ali i pričao o svojoj karijeri.

Ono što je poznato jeste da se Alen oporavlja od operacije, pa je morao da peva na stolici.

"Da, operacija je izvedena pre desetak dana, potrganu Ahilovu tetivu trebalo je vratiti na Ahilovu petu. Jako teška sportska povreda-jedna od težih. Oporavak je dugotrajan 3-4 meseca al i kad sedim ja mogu bez problema pevati svoje visine, najverojatnije da bih mogao i ležećki nisam probao. Moje glasnice su sportski oblikovane zbog tog nikad nisam ostao bez glasa, prošao sam školu pevanja i moja tehnika pevanja je tehnika operskih pevača. Koncert u Banjaluci je bio fenomenalan, ambijent, publika sve sto treba da drži pevača da ne posustane nego da da sve od sebe", rekao je Alen.

Na pitanje šta za njega znači nostalgična veza sa starim hitovima i kako se ona odražava na današnje nastupe, Islamović je imao šta da kaže.

"Ja sam u bivšoj državi stekao slavu i popularnost i te pesme koje sam pevao u Jugoslaviji normalno je da vuku na nostalgiju, ja nisam neprijatelj nostalgije naprotiv voleo sam ono vreme u kojem sam bio i postao popularan. Danas imamo više država u regionu ali kroz taj prostor još cirkulišu te pesme, pevaju se još glasnije i emotivnije. Možda ta publika šalje signal nekom, kako su sad slobodniji i glasniji-možda kažu "evo deremo se iz sveg glasa niko nam ništa ne može"", rekao je Alen.

Islamović je otkrio kako se osećao kada je došao u grupu koju je krasio epitet benda koji izvodi "pastirski rok".

"Dugme je bila velika firma kad sam ja došao.Sve se je znalo šta ko radi,mali organizovani mravinjak, ja sam samo uskočio došao sam sa iskustvom i brdom live koncerata sa Divljim jagodama. Ispekao sam zanat i bio spreman za velike stvari, pevati u top bendu Jugoslavije. Anegdota samo može biti odpevati 160 koncerata u 6 meseci 1986-7, nije laka stvar ", rekao je Alen.

Koncert grupe Bijelo Dugme u Nišu Foto: Radule Perišić/ATAImages

Islamović je otkrio i "tajnu" uspeha Bijelog Dugmeta.

"Danas baš i ne pratim šta ko radi. U Dugmetu se vežbalo danima i mesecima. Goran je znao kakvu ploču treba da ima Dugme - tu je "keč".", iskren je Alen.

Dotakao se i svog benda.

"Moji koncerti su drugačije koncepcije imam nekoliko svojih zanimljivih pesama koje ljudi zele da čuju pa je potražnja i mene interesantna, moji svirači su u rok fazonu, volimo svirati "Motore", "Šejla", "Let na drugi svijet", "Ciganka", "Lopov", "Metalni radnici", "Ne želiš kraj". Moja pesma "Heroin" je legla publici kao i balada "30 kvadrata"", rekao je Alen.

Takođe se dotakao i svoje plantaže lešnika.

"Ja sam plantažu postavio da bi se sa nečim zanimao kad prestanem baviti se muzikom. Priroda je lek za dušu, zvuk vetra i šuštanje lišća najlepša muzika a pev ptica melem za lepe snove. Mnogo buke sam proizvodio i još proizvodim, doći će vreme da budem deo tihog svijeta a njega još ima ako ga potražiš. Ja sam ga našao", naveo je Alen.

(Telegraf.rs/izvor: 6yka.com/Elvir Padalović)

Video: Alen Islamović otkrio da li mu nedostaje Jugoslavija i da li mu je krivo što je pravio folk duete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA