≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastao je iz depresije Džima Morisona: Ovo je priča o hitu "People Are Strange" grupe The Doors

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pesmu su napisali Džim Morison i gitarista Robi Kriger, ali treba dodati da je i ostatak benda zaslužan što je ova numera postala evergrin

  • 0
Džim Morison, The Doors:, Jim Morrison, Ray Manzarek, Robby Krieger , John Densmore Foto: Wikipedia/Elektra Records-Joel Brodsky

Grupa The Doors, predvođena Džimom Morisonom, izbacila je brojne nezaboravne hitove. A jedan od takvih je svakako "People Are Strange".

Pojavljuje se na drugom studijskom albumu benda "Strange Days", objavljenom u septembru 1967. Pesmu su napisali Džim Morison i gitarista Robi Kriger, ali treba dodati da je i ostatak benda zaslužan što je ova numera postala evergrin.

Prema rečima bubnjara grupe The Doors Džona Densmora, njega i gitaristu Robija Krigera, koji mu je tada bio cimer, posetio je Džim Morison koji je izgleda bio "duboko depresivan".

Prema Krigerovom sećanju, oni su kasnije prošetali duž kanjona Lorel u oblasti Holivud Hilsa u Los Anđelesu. Morison se vratio iz šetnje "euforičan" stihovima pesme "People Are Strange".

Zaintrigiran tekstom, Kriger je bio ubeđen da je pesma hit kada je čuo vokalnu melodiju:

"(Morison je rekao): Da, osećam se stvarno dobro zbog ovoga. Odjednom mi je došlo... u trenu – dok sam sedeo gore na grebenu i gledao iznad grada.' Oči su mu bile divlje od uzbuđenja. 'Nažvrljao sam ga što sam brže mogao. Sjajan je osećaj ponovo pisati.' Pogledao je dole u zgužvani papir u ruci i otpevao refren svojim proganjajućim bluz glasom.", naveo je Džon Denzmor.

Treba dodati da je Robi Kriger napisao muziku za ovu čuvenu pesmu, a svojoj gitarski solo izveo je iz prvog pokušaja, piše songfacts.com.

Ostalo je istorija.

The Doors - "People Are Strange":

(Telegraf.rs/izvor: Wikipedia/People Are Strange)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA