≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cotton Pickers za početak 8. MONDAY BLUES sezone u Domu omladine Beograda

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi Monday Blues koncert održan je krajem maja 2017. godine, a program je tada izveo duet Aleksandar Đukić & Bojan Vulin

  • 0
Cotton Pickers Foto: Vladimir Jablanov

MONDAY BLUES, serijal besplatnih low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine, do jednog od omiljenih letnjih programa publike različitih uzrasta u našem glavnom gradu. U godini u kojoj Dom omladine Beograda obeležava šest decenija postojanja, osma sezona Monday Bluesa predstaviće neka poznata bluz lica, ali i nove saradnje i projekte. Svakog ponedeljka, od 8. jula do 2. septembra, sa početkom u 20 časova Plato Milana Mladenovića biće jedinstveni bluz klub na otvorenom!

Prvi Monday Blues koncert održan je krajem maja 2017. godine, a program je tada izveo duet Aleksandar Đukić & Bojan Vulin. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Osnovni kvalitet serijala Monday Blues je što na neformalnom mestu i na neformalan način predstavlja i približava bluz muziku ne samo ljubiteljima, već i publici koja verovatno nikada pre toga nije bila na nekom od koncerata ove vrste muzike. Na ovaj način je, bar u Beogradu, znatno proširen krug ljudi koja je postao zainteresovana za bluz. Dom omladine Beograda je institucija kulture u kojoj je beogradska bluz scena praktično i nastala. Kroz celu svoju istoriju DOB je bio otvoren za bluz kao redovni segment svoje široke i svestrane muzičke ponude, pa se Monday Blues kao poseban program logično nadovezao na ovu vrednu tradiciju.

Bluz je kao i život, a život je pre svega interakcija sa ljudima i svetom koji nas okružuje. Upravo je INTERAKCIJA osnovna programska odrednica novog, osmog Monday Blues koncertnog serijala, koji se na poznatoj lokaciji Zidića Doma omladine Beograda održava i ovog leta. Pored od ranije poznatih učesnika MB programa (Loup Garou i Cotton Pickers) ovogodišnji ciklus karakteriše niz low noise interaktivnih nastupa, ad hoc sastavljenih trio postava (Inke, Zoran Milenković i Milan Petrović / Vojin Jovanović, Zoran Milenković i Milan Petrović / Aleksandar Đukić & Bojan Vulin & Milan Petrović), te, što se Monday Bluesa tiče, i premijerni nastup beogradskog Indigo Blues Banda (retro bluz zvuk sa rasnim ženskim vokalom Spomenke Milić).

U ponedeljak, 8. jula od 20h na Platou Milana Mladenovića nastupiće popularni domaći bluz-rok bend Cotton Pickers. Formiran je 2004. godine u Mladenovcu, a njegovi članovi od samog nastanka su: Jovan Stepić – gitara i vokal, Ivan Stepić – bas gitara i Uroš Ugrinović – bubnjevi. U pitanju je koncertno veoma aktivan sastav, a njihovi mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima u Srbiji i inostranstvu bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju vrhunskog koncertnog benda. Godine 20012. objavili su debi album po imenu “Slaughterhouse Blues“, na kome se našlo deset numera u izdanju Long Play Recordsa. Odmah po objavljivanju albuma, Cotton Pickers dobija značajnu nagradu Radio Beograda 202, za najbolji debitantski album 2012. po glasovima slušalaca.U narednim godinama bend nastavlja da aktivno nastupa kako u Srbiji, tako i u regionu. Trenutno rade na drugom po redu studijskom albumu na kojem će se naći novih deset pesama. Ako volite energičan bluz-rok, na pravom ste mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl Zdravka Čolića i simfonijskog orkestra za kraj Arsenal festa 2024

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA