≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarne cipele koje je nosio Elvis Prisli prodate za ogromnu svotu novca

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom godina, cipele su bile izložene u raznim muzejima

  • 0
Elvis Prisli Presley Foto: Profimedia/Everett Collection

Par legendarnih plavih cipela koje je nosio sam Elvis Prisli prodat je za ogromnu sumu na aukciji.

Cipele su prodate za 120.000 funti od strane aukcionarske kuće "Henry Aldrige & Son" u Devizesu 28. juna, i to po najvišoj ceni od 100.000 do 120.000 funti za koju se očekivalo da će ići.

Prisli je prvi put nabavio cipele nakon što je izveo hit Karla Perkinsa "Blue Suede Shoes", i nosio cipele za razne intervjue i javne nastupe tokom 1950-ih, posebno na The Steve Allen Show u Americi, na kojoj je izveo "Hound Dog".

Kada je regrutovan u američku vojsku kasnih 1950-ih, Prisli je dao cipele prijatelju.

Kao što je aukcionar Endrju Oldridž rekao, cipele su ono na šta "odmah pomislite kada pričate o Elvisu Prisliju" i one "nadilaze popularnu kulturu".

"Kada se Elvis pridružio američkoj vojsci, imao je okupljanje u Grejslendu. Elvis je pozvao neke od ovih ljudi gore i davao im deo odeće za koju nije mislio da će mu trebati ili želeti kada se vrati iz vojske. Zabrinuti gospodin bio je Alan Fortas, Elvisov menadžer filijale i njegov prijatelj", naveo je Oldridž, prenosi NME.

Tokom godina, cipele su bile izložene u raznim muzejima. Oldridž je rekao da je njihovu autentičnost potvrdio pevač Džimi Velvet, koji je bio blizak Prislijev prijatelj i koji je vodio muzej Elvisovih suvenira.

(Telegraf.rs)

Video: Ulice jednog zemunskog naselja dobile neobična imena: Među njima su Usnija i Elvis Prisli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA