Vreme čitanja: oko 3 min.

Pogledajte nastup Zdravka Čolića na Arsenal festu iz prvih redova

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Magični Čola je na Main Stageu nastupio uz instrumentalne soliste novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnik

  • 1

Na spektakularan način je završeno 14. izdanje Arsenal festa u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu. Poslednje, treće, još pre dve i po nedelje rasprodato veče, obeležio je veličanstven koncert regionalne zvezde Zdravka Čolića sa simfonijskim orkestrom, prvi njegov takve vrste u Srbiji.

Magični Čola je na Main Stageu nastupio uz instrumentalne soliste novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. U čak dva sata i 40 minuta sačinjen je repertoarski izbalansiran, i ovakvom zvuku potpuno prilagođen program od 33 hita iz Zdravkove prebogate karijere, uz ekstatičnu reakciju publike i potpuno predavanje ovakvim, osveženim aranžmanima.

Čarolija je, posle impresivnog instrumentalnog uvoda, krenula od bloka hitova iz sedamdesetih („Produži dalje“,Sinoć nisi bila tu“, „Gori vatra“), da bi se nastavilo uz „Čija je ono zvijezda“, „Živiš u oblacima“ ... Zdravko je mnoge ostavio bez daha izuzetno visokim kvalitetom interpretacije, povremeno spektakularno odlazeći u visine („Jedna zima sa Kristinom“) i pokazujući da mu godine ne mogu ništa.

Pevalo se i igrali bez ikakvih končnica, cveće je stizalo na binu... Arsenal je postao pravo grotlo emocija, dok su se nizale „Loše vino“, „Ljubav je samo riječ“, „Svadbarskim sokakom“, Tebe čuvam za kraj“ i mnogi drugi biseri, a posle kraće instrumentalne pauze i „Noć mi te duguje“, „Stanica Podlugovi“, „Mađarica“, „Ruška“, „Pusti, pusti modu“... Ubedljivo finale na bisu će se posebno pamtiti – „Ti si mi u krvi“, „Kuća puna naroda“, te grandiozna „Pjesmo moja“.

Prethodno, u treće veče na Mainu su nas uveli Circa Waves. Indi-rok bend, oformljen 2013, prezentovao je ono najznačajnije sa pet do sada objavljenih albuma, uključujući i aktuelni, prošlogodišnji „Never Going Under“. Publika koja se okupljala veoma pozitivno je reagovala na „Hell On Earth“, „Jacqueline“, „Do You Wanna Talk“ i sve ostalo što je sastav iz Liverpula prezentovao.

Posle Zdravka Čolića, u uvodnim minutima novog dana na scenu su stupili Palaye Royale. Bend iz Los Anđelesa široj publici je poznat pre svega po hitu „Lonely“, koji je na Spotifyju preslušan više od 100 miliona puta, predstavio je zvuk gde ima elemenata i nu metala, melodičnog panka, bluz-roka... Sve u svemu – prava energetska „bomba“, prvenstveno zahvaljujući svemu što na bini donosi frontmen Remington Leith.

Noć je uveliko bila odmakla kad se na pozornici našao Sivert Hoyem. Mnogima najpoznatiji kao nekadašnji pevač sastava Madrugada, Norvežanin već dugo vodi uspešnu solo karijeru, što je prezentovao i srpskoj publici. Zavesu su na glavnoj sceni spustili Goblini kojima je prostor Kneževog arsenala itekako dobro poznat. Garden Stage su „zatvorili“ Nik West, E-play, Savršeni marginalci, Z++, Letu štuke, a za Explosive DJ Stage su do sitnih sati bili zaduženi Sale Janković B2B Hunckie, Mancha B2B Mark Panic, Luton, Ian Pooley i Wise D & Kobe.

Grandiozni Arsenal fest 2024 pomerio je i ovog leta granice, a ostaće upamćen, pre svega, po tri velika koncerta. Uz spektakl Zdravka Čolića i simfonijskog orkestra, dugo će se pričati i pisati o slavljeničkom nastupu Bijelog dugmeta povodom 50 godina od objavljivanja prvog albumaa, kao i o dolasku planetarne filmske zvezde Kijanua Rivsa i njegovog benda Dogstar.

Na sve nije pala nijedna mrlja, Arsenal fest 2024 je u potpunosti prošao bez incidenata. Lestvica je, u minula tri dana, podignuta na još viši nivo te, sasvim sigurno, mnogi već sada iščekuju šta će, za godinu dana, punuditi 15. izdanje festivala priznatog i daleko van granica Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Nastup Zdravka Čolića izazvao pažnju na Arsenal festu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA