Vreme čitanja: oko 3 min.

Kezaja Džons akustičnim nastupom ispred Doma omladine Beograda najavio koncert 30. juna

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kezaja Džons je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu i pozvao je publiku na koncert 30. juna u Domu omladine

  • 0
Kezaja Džons akustičnim nastupom ispred Doma omladine Beograda najavio koncert 30. juna Foto: Stanislav Milojković

U Domu omladine Beograda danas je organizovano druženje predstavnik medija sa Kezajom Džonsom, proslavljenim muzičarem koji će održati koncert pred beogradskom publikom u nedelju, 30. juna od 21h u sali Amerikana DOB. Tom prilikom jedan od najboljih svetskih gitarista eskluzivno za domaće novinare, ali i publiku koja se zatekla na Platou Milana Mladenovića, izveo je akustično dve numere: „Femiliarise“ i „Beautiful Emilie“.

Povodom predstojećeg koncerta, direktor Doma omladine Beograda Andrija Bojanić istakao je da je veliko zadovoljstvo ugostiti jednog od planetarno najomiljenijih gitarista: „Kezaja Džons je autentičan umetnik koji na jedinstven način komunicira sa publikom i ume da napravi izvanrednu koncertnu atmosferu, pa jedva čekamo da zajedno sa našom publikom uživamo u nedelju uveče. Džouns je rado viđen gost naše prestonice i do sada je nastupao nekoliko puta, ali ovaj koncert je poseban, budući da je organizovan povodom velikog jubileja Doma omladine Beograda. Čitave godine obeležavamo 60 godina našeg postojanja i posvećenog rada sa mladima i za mlade. Kao ustanovi kulture i obrazovanja grada Beograda glavni cilj nam je da podržimo mlade autore i pružimo našoj, prevashodno mladoj publici, kvalitetne i originalne sadržaje. Upravo takav će biti i koncert Kezaje Džonsa. Posebno zahvaljujem gradu Beogradu, koji nam pruža veliku podršku u redovnom radu, a posebno u godini ovog važnog jubileja, tokom koje uz podršku našeg osnivača organizujemo brojne koncerte, ali i druge sadržaje, te pripremamo monografiju i film koji će osvetliti neke od aspekata bogate istorije Doma omladine Beograda.“, rekao je Andrija Bojanić.

Kezaja Džons je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu i pozvao je publiku na koncert 30. juna u Domu omladine: „Sa mojim sjajnim bendom sutra ću izvesti muziku sa različitih albuma iz različitih perioda karijere. Sviraćemo funk i blufunk i sigurno ćemo se svi dobro zabaviti. Dođite da pevamo, da plešemo, dođite da podelimo energiju. To je ono što čini muziku!“, poručio je Džons.

Koncert Kezaje Džonsa organizuje se u sklopu proslave 60 godina Doma omladine Beograda, u saradnji sa Binta Soundom, a ulaznice su u prodaji po ceni od 2000 RSD na Blagajni DOB, putem eFinity mreže i onlajn.

Kezaja Džons je jedinstvena muzička ličnost, a kao svoje uzore navodi Felu Kutija, Majlsa Dejvisa i Džimija Hendriksa. Njegov originalni, sada kultni zvuk, naziva se „blufunk“, što je koktel fanka sa pank stavom, ukršten sa joruba ritmovima, uglavnom pevan na engleskom, a povremeno i na njegovom maternjem joruba jeziku. Rođen je i odrastao u Lagosu, Nigerija. Napustio je svoju zemlju sa osam godina da bi se školovao u prestižnoj državnoj školi Milfild u severnom Londonu, Engleska, ali sve vreme je imao umetničke ambicije. Kezaja je tokom godina stalno razvijao svoju kreaciju, od albuma do albuma, kao i na svojim čuvenim koncertima, konstantno nastupajući po festivalima širom sveta. Stekao je reputaciju izuzetnog muzičara i harizmatičnog izvođača sa svojim specifičnim stilom. Godine 1992. objavio je debi album „Blufunk Is A fact“, sa sada već klasičnom kompozicijom „Rhythm Is Love“, koja je postala globalni hit. Do sada je objavio šest studijskih albuma koji su iznedrili više singlova, poznatih širom sveta. Kezaja Džons živi i radi između dva sveta (Lagos, Afrika i Pariz, Evropa), tokom karijere imao je mnogo projekata, uključujući stvaranje muzičkog festivala Pariz-Lagos i bavljenje „blufunk“ pedagogijom, sa željom da tajne muzičkog stila kojeg je stvorio prenese na mlađe generacije.

Koncert Kezaje Džonsa u Domu omladine Beograda biće susret sa starim prijateljem, čija autentična umetnička vizija oduševljava ljude sa svih meridijana već godinama, uz zagarantovanu zabavu!

(Telegraf.rs)

Video: Kijanu Rivs i grupa Dogstar nastupila na Arsenal festu u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA