Vreme čitanja: oko 3 min.

Pobednici 2. nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight kreću na letnju turneju po regionu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na osmom izdanju Velvet festivala, jednog od najboljih hrvatskih umetničko-muzičkih projekata, koji se održava do 30. juna u Puntu na ostrvu Krku, nastupaju ovogodišnja spotlajterka Jymenik – alt pop kantautorka prepoznatljiva po svom soulful vokalu. Pored nje, na programu su i prošlogodišnji spotlajteri pop zvezda nove generacije Iva Lorens i mladi reper Rouzi

  • 0
Foto:

Nova generacija talentovanih mladih muzičara i bendova, deset pobednika drugog nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight u narednih mesec dana nastupiće na dvanaest istaknutih muzičkih događaja širom regiona, zajedno sa prošlogodišnjim pobednicima.

Na osmom izdanju Velvet festivala, jednog od najboljih hrvatskih umetničko-muzičkih projekata, koji se održava do 30. juna u Puntu na ostrvu Krku, nastupaju ovogodišnja spotlajterka Jymenik – alt pop kantautorka prepoznatljiva po svom soulful vokalu. Pored nje, na programu su i prošlogodišnji spotlajteri pop zvezda nove generacije Iva Lorens i mladi reper Rouzi.

Četrnaesti Arsenal fest u Kragujevcu će do 29. juna okupiti obe generacije spotlajtera – kantautorku i svestranu mladu muzičarku Ivu Pažin ZHIVU, rep i trep muzičara Dantea, alternativni rok – pank bend Keni nije mrtav, Ivu Lorens i Rouzija.

Učesnici šestog izdanja Belgrade Music Weeka, od 28. do 30. juna na Ušću biće ovogodišnji spotlajteri – nova lica domaće rep scene: Dante i andergraund umetnica NADYA, dok će u istom terminu na D festivalu u Dojranu, u Makedoniji srpsku alternativnu scenu predstavljati Iva Pažin ZHIVA.

Desetočlani vokalno instrumentalni sastav iz Beograda – Škofja Loka sviraće 28. juna na Lent festivalu u Mariboru, u Sloveniji, na najvećem multikulturalnom i multižanrkovskom letnjem festivalu u tom delu Evrope, kao i 2. jula na Cvetnom trgu u Beogradu, u okviru zagrevanja za 15. izdanje ARLEMM festivala iz Arilja.

Prošlogodišnji spotlajteri Bojan Cvetković kvartet, koji predvodi jedan od angažovanijih pijanista novije džez generacije Bojan Cvetković, nastupiće u sklopu zagrevanja za Novosadski jazz festival, 9. jula u Kulturnom centru Novog Sada.

Jul mesec obeležiće i nastupi na ovogodišnjem Exitu, od 10. do 14. jula u Novom Sadu, a čak devet spotlajtera imaće priliku da predstave svoj zvuk na tri festivalske bine. Keni nije mrtav osvojiće Tesla Universe glavnu binu, dok na Visa Fusion stižu indi-rok trio Kruz Roudi, Iva Pažin ZHIVA i Iva Lorens. Na Gang Beatsu ove godine, svoje rime i bitove će predstaviti Dante, Nadya, Jymenik, Rouzi i Jowam.

Na LilaLo festivalu u Loznici koji se održava u isto vreme predstaviće se ZHIVA, Keni nije mrtav i Rouzi, dok će na Energija festu u Paraćinu, 19. i 20. jula nastupiti DJ-evi iz prošlogodišnje selekcije – Ledeni i Talia.

Pored ovoga zakazani su nastupi na hrvatskom Forestland festivalu, a na prvom Buna festu u Zaječaru, 26. i 27. jula gostuju Dante, Rouzi i Jowam.

Druga generacija spotlajtera u sastavu Dante, Dolores, Džipsii, Jymenik, Kruz Roudi, Lil Stey, Logička Greška, NADYA, Škofja Loka, Iva Pažin ZHIVA tokom narednih godinu dana predstaviće se publici kroz više od 100 nastupa na preko 50 najpoznatijih regionalnih muzičkih festivala u čak devet država regiona.

Već drugu godinu zaredom, festivali pružaju značajnu podršku nacionalnom konkursu i mladim i talentovanim muzičarima u usponu, omogućavajući im brojne nastupe i šansu da svoj zvuk predstave internacionalnoj i regionalnoj publici, kao i svim ključnim akterima muzičke i festivalske industrije.

Do sada su već realizovana gostovanja na Sea Staru u Hrvatskoj, SKC Kragujevac Festu, Danima Kragujevca, Belgrade Beer Festu i Rock Maratonu u Srbiji.

Realizaciju konkursa podržao je evropski projekat LIVEMX (Founded by Music Moves Europe) koji ima za cilj da pomogne i podrži muzičku industriju na evropskom nivou.

(Telegraf.rs)

Video: U Botaničkoj bašti koncert je održao Sananda Maitreja, poznatiji kao Terens Trent D' Arbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA