Vreme čitanja: oko 1 min.

U Kragujevcu počeo 14. Arsenal fest, nastupio bend Asian Dub Foundation

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Danas sam čuo najglasniju grmljavinu u mom životu i to mi je najupečatljiviju utisak, bio sam svuda u svetu i nikada do sada nisam čuo takve gromove"

  • 0
Asian dub foundation, Arsenal fest Foto: Tanjug / Nebojša Raus

U prostoru "Kneževog arsenala", na mestu rođenja srpske industrije, večeras je počeo 14. Arsenal fest, jedan od najvećih muzičkih događaja u ovom delu Evrope.

Na mejn stejdžu prvi je nastupio bend Asian Dub Foundation, čiji se frontmen, Stiv Čandra Savale posetiocima obratio na srpskom i uz “Dobro veče Kragujevac” razgalio posetioce.

Koncert je uprkos nevremenu i jakoj kiši počeo na vreme, a Stiv Čandra Savale izjavio je za Tanjug neposredno pre početka koncerta da je čuo "najglasniju grmljavinu u životu".

"Danas sam čuo najglasniju grmljavinu u mom životu i to mi je najupečatljiviju utisak, bio sam svuda u svetu i nikada do sada nisam čuo takve gromove", rekao je Čandra.

Na pitanje šta misli o Arsenal festu, frontmen benda Asian Dub Foundation kaže da je festival sjajan i u Srbiji im je uvek divno jer je to, kako je naveo, veoma važna zemlja za ceo bend.

"Da budem iskren, za mnoge stvari mogu da kažem da su mi se desile ovde prvi put, nikad nisam čuo takvu grmljavinu i video bombardovan most. Kada smo bili na tom drugom Exitu, ožiljci od NATO-a su još uvek bili sveži. Izgledalo je zastrašujuće, moćno. Pričao sam i sa nekim novinarom odavde, i rekao mi je da je naša pesma .... bila prva puštena nakon pada Miloševića i koje god stavove imali o njemu to je jako intenzivno i moćno", dodao je Čandra.

On je naveo da je Srbija zbog toga "posebna za nas".

"Postoji odnos sa ljudima, naša muzika nešto znači ljudima, publika je uvek bila odlična. Prvi put smo nastupali u nekoj zgradi čudnog oblika u Novom Sadu i bilo je odlično, prošle godine u Nišu, na Arsenalu prošle i ove godine takođe i večeras ćemo zasvetleti, da nadjačamo munje i gromove", istakao je frontmen benda Asian Dub Foundation.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Maja Cvetković: Spot "Osmeh" najavljuje novi album benda E-play

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA