Vreme čitanja: oko 2 min.

Muzički program Bašta Festa: Originalna imena domaće klupske scene u fokusu muzičkog programa 11. Bašta Festa

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi programi Bašta Festa su na otvorenom i besplatni su i svi su dobrodošli da se pridruže i uživaju u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi

  • 0
https://www.telegraf.rs/teme/basta-fest Foto: Tanja Drobnjak

Muzički program jedanaestog Bašta Festa, uz koji će posetioci mogu da plešu pod vedrim nebom na plaži Rača pored reke Drine, obeležiće originalna imena domaće klupske scene. Na ovogodišnjem festivalu slušaćemo: DJ Jackie, Funk Technik Group - FTG, tradicionalno Čola veče i DJ Nikolu Vemića. Muzički program održava se od 23h svake noći u toku trajanja festivala, od 4. do 7. jula.

Boris Djerman aka Jackie je DJ i producent iz Beograda. Nastupao je sa velikim brojem izvođača u proteklih 10 godina. Ljubav prema elektronskoj muzici se rodila ranih 2000-ih, sa razvojem Drum’n’Bass-a i Jungle-a, a početak njegovog DJ-inga je bio 2008. Osim produciranja i miksovanja, jedan je od predvodnika Mystic Styles ekipe, posvećene muzičkim pravcima World, House, Grime, Footwork i klupske muzike.

Funk Technik Group – FTG su stalni domaćini Bašta žurki, a ovaj DJ duo čine Stefan Saveski i Nebojša Ilić iz Beograda koji se pojavljuju krajem 2015. godine i započinju b2b vrtešku na gramofonima. Pored Jazz / Soul / Funk / Disco / Boogie muzike koja je oblikovala i usmerila ovaj DJ dvojac, u njihovim setovima možete čuti i Reggae / Afrobeat / Hip Hop i Dance muziku.

Nikola Vemić pronalazi idealna mesta unutar širokog spektra muzičkih uticaja i spaja ih u unikatnu formu. Njegovi setovi su vedri i razdragani – oštri kada je to potrebno. Čak i najneočekivaniji izbori neće otići daleko od onoga što je osnova njegovog muzičkog interesa, a to je Soul, Jazz, Disko i u poslednje vreme Dub. DJ sa velikim iskustvom, pokriva široku diskografiju - isproban i testiran pred publikom kako u podrumima, tako i na velikim festivalskim binama.

Jedanaesti Bašta Fest – internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se od 4. do 7. jula 2024. Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije filmske autore i glumce iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti.

Svi programi Bašta Festa su na otvorenom i besplatni su i svi su dobrodošli da se pridruže i uživaju u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi.

(Telegraf.rs)

Video: Počeo NEO festival

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA