Vreme čitanja: oko 2 min.

Koncert DUA AMADU i MARIJAM u okviru Garden Sessions menja lokaciju

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obaveštavamo Vas da će koncert DUA AMADU i MARIJAM u okviru Garden Sessions koncerata biti održan večeras, 25. juna u Bitef Art Cafeu (Mitropolita Petra 8), umesto u Botaničkoj bašti kako je ranije najavljeno

  • 0
GARDEN SESSIONS Foto: Promo

Duo AMADU I MARIJAM kombinuje svoju ljubavnu priču sa muzičkom karijerom. Obogaćujući svoj afro-pop novim pigmentima, predstavljajući svetu bogatstvo i suptilnosti afričke muzike, ovaj duo je doveo afričku muziku na top liste i plesni podijum.

Sarađivali su sa mnogo različitih ljudi i radili sa producentima, poput Dejmona Albarna (Damon Albarn) iz Blura (Blur) ili Manu Čaoa (Manu Chao). Pozivali su najbolje izvođače koji stvaraju pop muziku sutrašnjice da učestvuju u izvođenju njihovih živahnih pesama u duhu narodne muzike, a njihove pesme su remiksovali Jiksek (Yuksek), Vitalik (Vitalic), Henrik Švarc (Henrick Švarc), Majk Snou (Mike Snow) i Ešli Bidl (Ashley Beadle), prenoseći ih na plesni podijum i naglašavajući njihov suštinski plesni kvalitet. Svirali su na najvećim svetskim festivalima, od Koačele do Glastonberija, i bili predgrupa velikim bendovima kao što su Kold plej (Coldplay) i Sizor sisters (Scissor Sisters).

Podsećamo Vas da će u sredu 26. juna u Botaničkoj bašti koncert održati SANANDA MAITREJA.

Poznat je pod umetničkim imenomTERENCE TRENT D ARBY na početku karijere,a njegova muzika kombinuje različite žanrove operu, kantri, klasiku, džez, bluz, gospel, pop, rege, kao i rok.

Bogatu karijeru kompozitor, aranžer, producent, multiinstrumentalista, preduzetnik i postmilenijumski roker, SANANDA MAITREYA započeo je 1987. Tada mu je debitantski album "Introducing the Hardline" doneo međunarodni uspeh. Nagradu Gremi osvaja 1988. kao najbolji muški vokalni izvođač ritma i bluza, i nominovan je za nagradu Brit u kategoriji "najbolji međunarodni novi izvođač".

Narednih godina objavljuje tri studijska albuma: "Neither Fish nor Flesh", "Symphony or Damn" i "Vibrator". Ovdašnjoj publici je poznat po čuvenim hitovima kao što su: Sign your name, Rain, Wishing well, Delicate, Holding on to you, Dance little sister, If you let me stay.. i dr.

Sa 33 godine, uzima ime Sananda Maitreja, koje za umetnika predstavlja novu polaznu tačku, a njegov peti album "WildCard!", označio je njegov novi početak kao nezavisnog umetnika. Najnoviji dupli album "Pandora’s PlayHouse" objavljen je 15. marta 2021.

Svoju muziku predstavlja kao postmilenijumski rok, a njeni glavni elementi su srce i duša, njena priroda je strast, hrabrost i radoznalost.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA