Vreme čitanja: oko 2 min.

Uoči dva rasprodata koncerta u mts Dvorani, održana promocija novog CD-a dečjeg hora "Kolibri"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hor „Kolibri“ je dokazani brend koji nas uvek oduševljava i novim pesmama i koncertima. Nove pesme našle su se na CD-u koji je nazvan "Najlepša luka"

  • 0
Hor Kolibri Foto: Gordan Jović, RTS

Članovi dečjeg hora „Kolibri", nesvakidašnjeg brenda koji uspešno traje već šest decenija- imali su danas generalnu probu uoči dva unapred rasprodata koncerta, koji će se održati večeras i sutra uveče u mts Dvorani. Mališani će izvoditi pesme i sa novog CD-a „Najlepša luka", koji je nedavno objavio PGP RTS.

Hor „Kolibri“ je dokazani brend koji nas uvek oduševljava i novim pesmama i koncertima. Nove pesme našle su se na CD-u koji je nazvan "Najlepša luka".

Karte za predstojeća dva beogradska koncerta prodate su još pre dva meseca – za samo nekoliko dana.

Novi, peti CD „Kolibrića", stigao je nakon deset godina diskografske pauze i na njemu je ovekovečeno 15 novih pesama legendarnog dečjeg hora.

Među autorima novih pesama voljenih „Kolibrića", su brojni dokazani muzičari, kompozitori i muzički profesionalci poput Aleksandra Loknera, Milana Đurđevića, Nenada Milosavljevića – Neše Galije, Zvonimira Đukića, Nikole Čuturila, Igora Vinsa, Baneta Lalića, Vladimira Graića, Dragoljuba Ilića, Dušana Bezuhe, Saše Ranđelovića i mnogih drugih. Autorka naslovne kompozicije (Najlepša luka) je dirigentkinja hora „Kolibri", Ljiljana Ranđelović.

Hor Kolibri Foto: Gordan Jović, RTS

Medijska promocija ovog izdanja upriličena je u sali „Lisabon" MTS Dvorane – uz prisustvo deset šarmantnih predstavnica hora „Kolibri".

„Na novom CD-u su nove pesme, novi autori, neki stari autori koji su već sarađivali i radili sa nama. Ono što je najbitnije za pesme jeste kvalitet, kao i poruka koju Kolibri šalju. Uvek se trudimo da to bude jaka poruka za odrasle, da se trgnu i shvate neke stvari“, rekla je Ljiljana Ranđelović.

Ističe da je tajna hora „Kolibri“ koji postoji već 60 godina u tradiciji. Neguje se kvalitet, a deca su posebna i odabrana na audicijama. Dobro pevaju, a tajna je i u ljubavi i energiji koja se prenosi.

Večeras i sutra uveče, posetioci će u MTS dvorani moći i da kupe novi CD hora „Kolibri“.

O dečjem horu KOLIBRI:

Kolibri je najmanja ptica na svetu. Tanana, živopisnih boja, nezadrživa u pokretu. Asocijacija – dete. Otuda ime dečjeg hora Kolibri. U njemu deca rastu i pevaju…

Hor je škola sa svojevrsnim predmetima – bajka, razvoj govora i motorike, disanje, koncentracija, izražavanje misli, učenje novih pojmova, socijalizacija, osvešćivanje deteta, negovanje prijateljstva, nesebičluka i poštovanja ličnosti, spoznaja radosti pevanja.

Kolibri je jedinstveni dečji hor prepoznatljive kulture pevanja, dopadljive interpretacije i visoko profesionalnog odnosa prema muziciranju gajenom u osmišljenoj ljubavi prema muzici, aktivnom primanju muzike čiju poruku jedinstvenim zadovoljstvom prenosi na slušaoce. Stav pri pevanju, disanje, osmišljavanje interpretacije, razumevanje teksta, bio on na srpskom ili ne, stavlja se u funkciju muzičkog izraza.

Hor je održao preko stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao u audio dramama, televizijskim emisijama i serijama, kao i na filmu. Za sobom ima 7 audio kaseta, 19 singl i 42 long-plej gramofonske ploče i 5 audio CD-a u izdanju PGP-RTB/RTS.

Dečji hor Kolibri, osnovan je 1963. godine. Osnivač i dugogodišnji dirigent ovog najmlađeg ansambla u okviru Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije bila je Milica Manojlović.

U martu 2012. godine, sa velikim zadovoljstvom i entuzijazmom, nastavljajući put koji je Milica Manojlović započela davne 1963. godine, Ljiljana Ranđelović, diplomirani muzički pedagog, preuzima hor Kolibri i uspešno ga vodi i danas.

(Telegraf.rs)

Video: Mando Diao održao koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA