Vreme čitanja: oko 2 min.

Branko Golubović Golub dobitnik nagrade „Mikica Zdravković“

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prethodni laureati su Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202, čuveni fotograf Brajan Rašić i producent i muzičar Vojislav Voja Aralica

  • 0
Branko Golubović Golub dobitnik nagrade „Mikica Zdravković“ Foto: Slavoljub Radojević

Branko Golubović Golub, legendarni frontmen pank-rok benda Goblini i dugogodišnji humanitarni radnik, četvrti je dobitnik tradicionalne nagrade „Mikica Zdravković“ koju kragujevački Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Nagradu je, u njegovo ime, u Domu omladine Kragujevca 21. juna, na Svetski dan muzike, primio gitarista Goblina Alen Jovanović.

Prethodni laureati su Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202, čuveni fotograf Brajan Rašić i producent i muzičar Vojislav Voja Aralica.

Priznanje se dodeljuje u znak sećanja na prerano preminulog Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača Arsenal festa, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basistu bendova ČBS i Vesele osamdesete.

Branko Golubović Golub je 1992. bio među osnivačima čuvenog šabačkog benda Goblini. Sa grupom je snimio šest studijskih i dva živa albuma. Goblini i dalje predstavljaju jednu od najvećih koncertnih atrakcija u regionu, bez obzira na Golubov život u inostranstvu dugi niz godina. U okviru mirovnih misija radio je u Avganistanu, Šrli Lanci, Pakistanu, Etiopiji, a od 2018. godine je u Jordanu. Autor je knjige „Pisma iz Avganistana“ (2009), kao i „Izgužvane

misli“ (2018) koja obuhvata period od nastanka Goblina do njegovog odlaska u inostranstvo 2003. godine.

Golub je, povodom nagrade, istakao:

„Počastvovan sam. Nalazim se rame uz rame sa takvim ljudima iz srpskog rokenrola kao što su gospoda Aralica, Rašić i Kuzmić. Ne znam otkud ja tu“.

Goblini će ove godine zatvoriti program na Main Stageu Arsenal festa nastupajući poslednje, treće večeri, 29. juna.

„Jedva čekamo, nismo se videli već dve godine. Ima nas“, u svom stilu najavljuje Golub.

Dodeljivanje nagrade “Mikica Zdravković” Branku Goluboviću Golubu upriličeno je u sklopu pratećeg programa 14. Arsenal festa, koji će biti održan od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog Arsenala u Kragujevcu. Očekuje se da rekordan broj posetilaca na tri stejdža uživa u nastupima proslavljenih izvođača kao što su, pored Goblina, Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom,

Bijelo dugme, Kijanu Rivs i Dogstar, Asian Dub Foundation, Circa Waves, Palaye Royale,Sivert Hoyem, Nouvelle Vague, Lil Pump, Nik West, Partibrejkers, Brkovi i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

Video: Antonis Remos o prijateljstvu sa Joksimovićem, otkrio omiljenu pesmu s prostora bivše Jugoslavije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA