≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dejan Milićević i Filip Black predstavljaju audio-vizuelni projekat "Harmonične boje"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Premijera "Harmoničnih Boja" održaće se u subotu, 29. juna 2024. s početkom u 19h u beogradskoj galeriji Brooklyn - Beograd ,na Gundulićevom vencu 34, gde će posetioci imati priliku da dožive ovu fuziju umetnosti uživo

  • 0
Dejan Milićević i Filip Black predstavljaju audio-vizuelni projekat "Harmonične boje" Foto: Studio B1, Nenad Ralić

U srcu beogradske umetničke scene rađa se nesvakidašnja kolaboracija koja spaja različite sfere umetnosti. Slikar Filip Black i producent i DJ Dejan Milićević, oba duboko ukorenjeni u subkulturnim pokretima, udružuju svoje veštine u projektu koji kombinuje vizuelnu i muzičku umetnost pod nazivom "Harmonične Boje”.

Premijera "Harmoničnih Boja" održaće se u subotu, 29. juna 2024. s početkom u 19h u beogradskoj galeriji Brooklyn - Beograd ,na Gundulićevom vencu 34, gde će posetioci imati priliku da dožive ovu fuziju umetnosti uživo.

Filip Black, poznat po svojim vibrantnim slikama koje odišu energijom ulične umetnosti, i Dejan Milićević, renomirani producent elektronske muzike čije trake često postaju himne noćnog života, odlučili su da spoje svoje kreativne snage. Njihov zajednički projekat nazvan "Harmonične Boje" predstavlja inovativan pristup umetnosti koji uključuje interaktivne izložbe, gde se slike i muzika stapaju u jedinstveno iskustvo.

"Harmonične Boje" nisu samo izložba slika i muzike; to je sinestezijsko iskustvo koje posetiocima omogućava da urone u svet boja i zvukova. Filip stvara slike inspirisane Dejanovim muzičkim kompozicijama, dok Dejan komponuje muziku koja prati Filipove vizualne kreacije. Rezultat je impresivna simbioza koja nadilazi granice pojedinačnih medija.

"Uvek sam verovao da umetnost nema granica", kaže Filip. "Dejan i ja smo želeli da pokažemo kako različite forme umetnosti mogu komunicirati i dopunjavati jedna drugu."

Dejan dodaje: "Kada gledam Filipove ideje, inspirisan sam da stvaram muziku koja će te ideje pojačati i doneti im novu dimenziju. Ovaj projekat je za mene lično putovanje kroz sinergiju prijateljstva, zvuka i slike."

O umetnicima:

Rođen u Beogradu 1979. godine, Dejan Milićević jedan je od najuticajnijih regionalnih DJeva i producenata elektronske muzike s više od 40 izdanja i 4 studijska albuma. Jedan od pionira tehno muzike u Srbiji, u svojoj bogatoj 20 godišnjoj internacionalnoj karijeri, nastupio na 4 kontinenta i brojnim svetskim festivalima i klubovima. Vlastitu muzičku etiketu pod nazivom Tit Zero Recordings (Tit0) osnovao je 2014. godine, kojom pruža podršku mladim producentima iz celog regiona.

(Telegraf.rs)

Video: Antonis Remos o prijateljstvu sa Joksimovićem, otkrio omiljenu pesmu s prostora bivše Jugoslavije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA