Vreme čitanja: oko 2 min.

"Topljenje" za početak leta: ZHIVA objavila spot za pesmu sa aktuelnog albuma

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kroz ’Topljenje’ sam želela da otkrijem svoju stranu ženstvenosti, strasti i senzualnosti na nešto suptilniji način, koji mi je blizak i prijatan", rekla je kantautorka

  • 0
ZHIVA Foto: Nemanja Đorđević

Kantautorka i svestrana mlada muzičarka Iva Pažin ZHIVA objavila je spot za „Topljenje“, jedinu ljubavnu pesmu sa aktuelnog albuma „Preterujem“. Objavljen krajem prošle godine, Zhivin prvi album, inače posvećen mentalnom zdravlju, izuzetno je zapažen, što se vidi i po zakazanim nastupima – na predstojećim festivalima EXIT i Arsenal, kao i priznanjima koje je dobila od evropskog Udruženja nezavisnih diskografa IMPALA i Regionalne organizacije nezavisnih diskografa (RUNDA).

Kroz ’Topljenje’ sam želela da otkrijem svoju stranu ženstvenosti, strasti i senzualnosti na nešto suptilniji način, koji mi je blizak i prijatan. Posebno sam ponosna što je spot, od ideje do realizacije, delo mojih najbližih ljudi. Pored mene i producenta Toshija, na spotu su radili i naši najbliži prijatelji Mirza i Merima. Odatle i naziv ’Prijatelji production’. Ideja, scenografija, snimanje, montaža, šminka – sve je nastalo kao plod posebnog prijateljstva. Bilo mi je važno da na ovom spotu radim sa ljudima sa kojima se osećam sigurno, slobodno i prihvaćeno“, kaže Iva Pažin ZHIVA povodom tek objavljenog spota.

„Topljenje“ je jedna od devet autorskih pesama sa Zhivinog albuma prvenca „Preterujem“, koji je postavljen kao mozaik žanrova – od alternativnog popa preko džeza, hip-hopa, drum’n’bass-a do reggea. Pevljivi i moćni stihovi u interakciji sa zvukom odlično dočaravaju kako mračna, tako i optimistična stanja koja Zhivu okupiraju u životu i stvaralaštvu.

Od objavljivanja albuma krajem prošle godine za Glitch Records, ZHIVA je prepoznata kao novo značajno lice domaće muzičke scene, ali i šire. Ovo potvrđuju i važna priznanja koja je dobila u međuvremenu. Evropsko Udruženje nezavisnih diskografa IMPALA je u partnerstvu sa YouTube-om Zhivu svrstalo među 100 evropskih izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2024. godini (100 ARTISTS TO WATCH). Na ovoj listi su i fenomenalni regionalni i domaći izvođači, među kojima su Zoster, Let 3, Funk Shui, Iva Lorens i Vladimir Lenhart. Treću godinu zaredom, ova lista predstavlja raznovrsnu selekciju talenata iz celog evropskog nezavisnog muzičkog sektora.

Još jedna potvrda za Zhivin rad stigla je od Regionalne organizacije nezavisnih diskografa (RUNDA), koja ju je tokom prestižne MENT konferencije proglasila za Najboljeg novog izvođača za 2023. godinu, među 19 nominovanih.

Sve ovo ZHIVA će proslaviti sa publikom i saradnicima tokom letnjih nastupa. Ova talentovana muzičarka stiže 29. juna u Kragujevac na Arsenal festival i njegov Garden stage, dok će 14. jula nastupiti na novosadskom Exitu, i to na jednoj od omiljenih bina – Fusionu. Naredni nastupi biće objavljeni uskoro.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Stefana Milenkovića i orkestra Muzikon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA