Vreme čitanja: oko 1 min.

Grom iz vedra neba: Najveći roker bivše Jugoslavije pokrenuo radio stanicu!

I. Ć.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"RADIO PROPILEJA JE HRAM MUZIKE JEDNOG VREMENA", piše u opisu

  • 8
radio stanica Foto: Shutterstock

Branimir Džoni Štulić, alfa i omega Azre, najveće rok grupe Jugoslavije, i jedan od najvećih umetnika Balkana, pokrenuo je svoju radio stanicu, saznaje Telegraf.

Štulić, koji od raspada Jugoslavije živi u Holandiji, odlučio je da stanicu nazove "Radio Propileja", a u opisu piše da je "Radio Propileja hram muzike jednog vremena".

Radio Propileju je moguće slušati na platformi Zeno.fm, na ovoj adresi.

Propileji su, inače, tremovi ispred ulaza u hram u staroj Grčkoj, i glavni ulazi na starogrčke akropolje. Čuveni su propileji na glavnom ulazu Atinskog Akropolja, prolaz sagrađen od belog mermera.

Branimirov otac Ivan Štulić, poreklom iz Dalmacije, radio je kao oficir JNA u kasarni u Skoplju, gde je Džoni i rođen 1953. godine. 1958. se Štulići vraćaju u Hrvatsku jer je njegov otac dobio premeštaj u Jastrebarsko, nadomak Zagreba. Posle dve godine porodica se seli u Zagreb.

Posle gimnazije Džoni je odslužio 15 meseci vojske, da bi upisao filozofiju, prebacio se na sociologiju, i tu "zalutao". Posle toga je napravio najveći bend na ovim prostorima, "Azru", a sve posle toga je već istorija muzike i umetnosti...

Štulić je već 1984. godine otišao u Holandiju, gde je napravio trostruki album "It Ain't Like in the Movies at All". On je tamo i upoznao suprugu Jozefinu Frudmajer. Na 4 godine se vratio u Jugoslaviju (1987-1991.), a posle početka ratova zauvek se preselio u Holandiju, gde se bavi muzikom, prevođenjem starih tekstova i pisanjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    11. jun 2024 | 09:50

    Najveće rok grupe?!?! Bored Bijelog Dugme-ta i Riblje Čorbe, teško. Dobri jesu bili, ali najveći definitivno ne!!!

  • Buki

    11. jun 2024 | 10:39

    Legenda ne miruje. Sa srećom.

  • Suri

    11. jun 2024 | 13:50

    Po kojim kriterijumima je Azra najveća rock grupa eks YU? Nemojte biti smešni... Svaka čast Džoniju kao autoru, ali daleko su oni bili od najvećeih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA