Vreme čitanja: oko 2 min.

Rod Stjuart i Džuls Holand predstavljaju "Pennies From Heaven"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U pitanju je treći singl sa zajedničkog albuma "Swing Fever"

  • 0
Rod Stjuart Foto: Denise Truscello

Ser Rod Stjuart i Džuls Holand sa svojim Rhythm & Blues Orchestra odabrali su Dan zaljubljenih za objavu "Pennies from Heaven", svog trećeg singla sa novog zajedničkog albuma Swing Fever koji uskoro izlazi.

Radi se o izvrsnoj obradi starog američkog klasika Artura Džonstona i Džonija Burka, Džuls objašnjava: “Reč je o divnoj pesmi koja se može izvesti na mnogo različitih načina. Tekst je vrlo optimističan i pozitivan, a kako ga Rod peva zvuči kao savremena poezija 20. veka. Radi se o svojesvrsnom izrazu radosti i poručuje nam da će sve biti u redu”.

Rod kaže: “Ovo je album za sve kojima je potrebno malo veselja, smeha i plesa. Obojica smo se složili da na njemu neće biti sporih pesama! Za vreme snimanja ovog albuma iskreno sam uživao kao ni na jednom snimanju u celoj svojoj karijeri i verujem da se ta radost prenosi i na slušaoce… stoga obujte svoje plesne cipelice i uživajte uz "Pennies from Heaven"!" Spot za ovaj singl pršti veseljem, režirali su ga Jeremy Deller & Jack Cocker, a uz bend i plesače posebnu ulogu u njemu ima i Peni Lankaster, Rodova supruga.

Ova dvojica vrhunskih britanskih muzičara su prvi put udružili snage i pokazali veštinu bez premca na ovom albumu kojim odaju počast velikim pesmama kao što su 'Ain't Misbehavin’, 'Frankie And Johnny’, 'Sentimental Journey' i 'Lullaby Of Broadway’.

Rod Stjuart jedan je od najuspešnijih izvođača sa više od 250 miliona prodatih albuma širom sveta.

Njegov prepoznatljiv glas i stil, ali i autorske kompozicije, nadilaze razne žanrove popularne muzike i jedan je od retkih koji se može pohvaliti albumima na vrhu top lista u svakoj dekadi karijere. Dobitnik je brojnih muzičkih nagrada, dva puta je uvršten u Rock and Roll Hall of Fame, dobitnik je nagrade Grammy, a 2016. proglašen je vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu.

Rod Stjuart Foto: Penny Lancaster

Svima su poznati njegovi veliki hitovi kao što su su ‘Sailing’, ‘The First Cut Is the Deepest’, ‘Rhythm of my Heart’, ‘Tonight’s the night’, ‘Maggie May’ i mnogi drugi, a imaćemo priliku da ih čujemo uskoro u

Štark Areni u Beogradu gde Star produkcija organizuje njegov koncert 17. maja 2024. godine.

Nakon odlaska iz benda Squeeze, Džuls Holand je u osamdesetim osnovao svoj Big Band, a pridužio mu se i bivši bubnjar Squeeza, Gilson Lavis. Sa svojim Rhythm and Blues Orchestra snimio je brojne albume koji su postigli platinaste i zlatne nagrade, sarađivali su s mnogim izvrsnim muzičarima, kao što su George Harrison i Amy Winehouse i postali su najuspješniji Big Band u Velikoj Britaniji. Uz sve to, Džuls je voditelj najdugovečnijeg muzičkog showa na BBC-u, ‘Later with Jools Holland’ u kojem godinama gostuju svetske muzičke zvezde i talenti, a njegov novogodišnji ‘Annual Hootenanny’ najpoznatiji je britanski novogodišnji TV program.

Poslušajte ‘Pennies from Heaven’ i pripremite se za rasplesano muzičko veče uz najveće hitove Roda Stewarta u Štark Areni 17.5.2024. Ulaznice možete obezbediti na Tickets.rs.

Swing Fever izlazi 23. februara, a možete ga unapred naručiti na linku: OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA