Vreme čitanja: oko 2 min.

Stvari koje možda niste znali o Rodu Stjuartu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuveni muzičar nastupiće prvi put u Beogradu, 17. maja u "Štark areni"

  • 2
Britain Rod Stewart Foto: Tanjug/AP/Matt Dunham

Veliki ser Rod Stjuart kojeg sve generacije prepoznaju po hitovima kao što su “Sailing", "The First Cut Is The Deepest", "Rhythm Of My Heart", “Tonight’s the night”, "Maggie May" i mnogim drugima, nedavno je navršio 78 godina.

Rođendan je proveo zaposleno, kao i inače, ovaj put zauzet promocijom novog albuma koji izlazi u februaru. Tu je i svetska turneja pa legendarni britanski roker nema puno vremena za odmor. A što radi kad ne radi? Muzička legenda priznaje da svoje obaveze planira u dogovoru s porodicom i trudi se prilagoditi ih rasporedu dvojice najmlađih sinova. Otac je osmoro dece i najviše uživa u toplini doma okružen ljudima koje voli. Veliki je obožavaoc fudbala, za što je, kaže, zaslužan njegov otac koji je i njega i braću zarazio ljubavlju prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a on je tu ljubav prenio i na vlastitu decu. Takođe zbog oca, rođenog Škota, podupire škotski nacionalni tim, a zasigurno je jedan od najpoznatijih navijača Seltika na čijim je utakmicama, često s decom, rado viđen gost. Tako je još od njegove mladosti kada je nakon održanog koncerta u Glazgovu upoznao neke od igrača koji su ga pozvali da im se pridruži na treningu. Kao pasionirani izrađivač maketa železnica smatra kako bi svako trebalo imati neki hobi, zanimaciju koja osobu okupira dok ne radi.

Da bi dovršio maketu železničkog grada za koju je primio i priznanje stručnog časopisa bilo mu je potrebno čak 23 godine gotovo svakodnevnog truda! Danas priznaje da možda ne bi ni krenuo u takav pothvat da je znao koliko će trajati, ali nije mu žao ni minute! Uz sve navedeno ovaj je Britanac čak dva puta uvršten u Rokenrol kuću slavnih, dobitnik je nagrade Gremi, a 2016. proglašen je vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu. Jedan je od retkih umetnika koji se može pohvaliti sa 16 singlova u samom vrhu među 10 najslušanijih na Billboard Hot 100 listi. S neverovatnih deset albuma kao i 26 hit singlova zasjeo je na vrh top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD-u. U sklopu svoje svetske turneje održaće svoj prvi koncert u Beogradu i to 17.5.2024. u Štark Areni. "Iskreno sam uzbuđen zbog svog prvog koncerta u Beogradu i veselim se što ću nastupati pred divnom srpskom publikom. Možete očekivati moje najveće hitove, ali i puno pravih iznenađenja!", izjavio je Rod Stjuart pred svoj koncert u Beogradu.

Organizator koncerta obećava publici nezaboravnu veče i vrhunski provod: “Velika je čast, ali i zadovoljstvo zastupati muzičku legendu kao što je Rod Stjuart i organovati njegov prvi koncert u Beogradu. Sigurni smo da će publika uživati u vrhunskoj produkciji, odličnoj muzici i zabavi stoga jedva čekamo maj!”, rekao je direktor Star Produkcije Alen Ključe.

Svoje ulaznice nabavite na vreme na tickets.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No

    27. januar 2024 | 18:33

    Realno ljudi pa covek je bas u godinama, kao i nas Z. Colic, hesu legende i tamo im je mesto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA