≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesuđeni golman Reala je svetska muzička zvezda: Oduševio je kada je otpevao "Tamo daleko" u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedavno je napunio 80 godina

  • 0
Julio Iglesias Hulio Iglesijas Foto: Photopress PR / Splash / Profimedia

Hulio Iglesijas je čovek koji je napravio svetsku karijeru, a mnogi ljudi kažu da ima specifičan glas koji je uživanje slušati. Iako ga mnogi znaju kao pevača, ono što je zanimljivo jeste da je bio fudbaler. Tačnije, golman drugog tima Real Madrida.

Ipak,  fudbalsku karijeru je morao da prekine 1963. zbog saobraćajne nesreće. Doktori su čak mislili da neće da hoda, ali se ipak oporavio. Kako bi vežbao pokretljivost prstiju, počeo je da uči da svira gitaru. Pohađao je akademske studije, a otišao je u Veliku Britaniju kako bi učio engleski jezik.

Umesto da postane i prvi golman Reala, Hulio je morao da nađe drugu profesiju. Orijentisao se na kraju na muziku, što je, ispostavilo se, bio "pun pogodak".

Iglesijas je 1968. godine, pobedio je s pesmom "La vida sigue igual" na festivalu Festival Internacional de la Canción de Benidorm, akon čega je potpisao ugovor sa Discos Columbia, španskim ogrankom Columbia Records-a. S pesmom "Gwendolyne", predstavljao je Španiju na Evroviziji 1970. godine.

Sedamdesetih, osamdesetih, devedestih godina otpevao je velike hitovi kao što su "Manuela", "Crazy", "Gozar La Vida"...

Nekoliko puta gostovao je u Beogradu, a na jednom koncertu je oduševio otpevavši "Tamo daleko", pri čemu je dobio aplauz.

Podsetimo se tog trenutka:

(Telegraf.rs)

Video: Od Ajs Nigrutina do Wu-Tang Clana: Hip hop veče na Exitu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA