Festival džez muzičara!

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bazzum je održan u Gradskom kulturnom centru, a muzičari su u Narodnom pozorištu svojim koncertom obeležili jubulej užičkih džezera.

Bazzum jazz festival održan je po drugi put u Užicu, u njega su sažeti bogati festivalski programi, inzvaredni koncerti, promocije knjiga i druge radionice.

Već dve godine za redom u Užicu se održava džez festival u organizuji Udruženja ljubitelja džeza "Jazzere", koje ove godine obeležava tri decenije od osnivanja, pa je tim povodom deo festivala posvećen ovom jubileju.

Bazzum je održan u Gradskom kulturnom centru, a muzičari su u Narodnom pozorištu svojim koncertom obeležili jubulej užičkih džezera.

Pored koncerata, festival je činila promocija monografije Vojislava Pantića, posvećena beogradskom džez festivalu, kao i muzičke radionice.

Renato Kiko, lider italijansko - austrijskog trija, koji je profesor na dzez katedri u Gracu, posetio je festival u Užicu i istakao da džez danas predstavlja svetsku muziku.

- U Užice sam došao po preporuci kolega koji su tu studirali, a od malena sam znao da će mi džez biti moto života. - rekao je Kiko.

Jedan od osnivača udruženja i festivala je i Radiša Selaković.

- U festivalu su učestvovali pop hor G.L.A.S, kao i užičke grupe Jazz Balance i Jazz Rebublic, pijanista Renato Kiko, Jovan Maljoković sa septetom i mnogi drugi. Naše udruženje postoji od 1993. godine, tada smo se okupilj mi, ljubitelji džeza iz Užica i osnovali udruženje koje i dan danas uspešno funkcioniše. - kaže Selaković.

Ulaznica za jedan koncert koštala je 600, a za sva četiri koncerta 2.000 dinara. Festival je Užičanima idealna prilika da uživaju u zvucima džeza i na taj način podrže njegovo održavanje u Užicu.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA