"Sada ne možete da radite sat vremena": Pol Makartni "krivi" Brusa Springstina za duge nastupe

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Krivim Brusa Springstina – rekao sam mu, rekao sam: "Ti si kriv, čoveče", naveo je Makartni

Pol Makartni je rekao da "krivi" Brusa Springstina za duže vreme provedenom na sceni.

Nekadašnji član grupe The Beatles govorio je tokom epizode ​​podkasta Konana O'Brajena "Needs A Friend" kada je razmišljao o sve obimnijim setovima koje se očekuje od umetnika - i rekao da je za to kriv Springstin.

Prema rečima Pola, Brus je bio taj koji je započeo trend izvođenja ogromnih setova koji traju satima, što je onemogućilo da se izvuče sa kraćim setovima. Takođe je objasnio da su Bitlsi često svirali samo 30 minuta tokom svog vrhunca '60-ih, a to nikada nije bio problem fanovima.

"Krivim Brusa Springstina – rekao sam mu, rekao sam: "Ti si kriv, čoveče". Sada ne možete da radite sat vremena, mi smo radili pola sata. To je bila stvar sa Bitlsima – pola sata i plaćeni smo za to", naveo je Makartni, prenosi NME.

Pokušavajući da objasni zašto je bilo normalno svirati kraći set u prošlosti, i objašnjavajući da je to u velikoj meri bilo zbog broja drugih radnji koje bi se izvodile tokom nastupa.

"Pokušao sam da shvatim zašto je tako kratko. Pa, zato što je bilo mnogo ljudi na računu. Mislim da kada biste otišli ​​na neku stvar da ste komičar, promoter bi rekao: "Koliko dugo možete? Četiri minuta?". Tip bi rekao da, pa bi uradili četiri i tako smo pomislili, "pa, pola sata je to kao ep"... Nije izgledalo čudno", rekao je Makartni.

Inače, Brus Springstin je 31. jula 2012. godine u Helsinki održao svoj najduži koncert u karijeri, koji je trajao čak 4 sata i 6 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA