Zabranjeno pušenje tuži Neleta Karajlića

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Iz benda su se oglasili saopštenjem

Zabranjeno pušenje tužiće Nenada Jankovića, poznatijeg kao dr Neleta Karajlića, saopštili su iz PR tima ovog sastava, te u saopštenju objasnili i zašto.

"Obaveštavamo medije, izdavače i organizatore muzičkih događaja da se na intervenciju autora, menadžmenta i izdavača grupe Zabranjeno pušenje, zabranjuje svaki vid korištenja, te otkazuje pravo na javno izvođenje svih muzičkih autorskih dela čiji je vlasnik SOKOJ-ev autor Davor Sučić, na koncertima i medijskim nastupima izvođača Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića.

Naime, bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja Nenad Janković alias Nele Karajlić je u više navrata koristio brend i autorska dela „Zabranjenog pušenja“, da bi ta dela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama, pri tome potpisujući ugovore u kojima se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava, te u kojima je drugim fizičkim i pravnim licima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada.

Tragom ovakvog nezakonitog ponašanja dotični je na krajnje neukusan i neprimeren način u saradnji sa violinistom Stefanom Milenkovićem,vršio izmene i prearanžiranje izvornih kompozicija Zabranjenog pušenja u klasičnu formu, bez ikakvog prethodnog obaveštavanja i odobrenja većinskih i legalnih autora, te uz potpunu izmenu originalnog duha i estetike dela koje je koristio.

Davor Sučić Davor Sučić Foto: Jasmin Jatić

Zbog svega navedenog Zabranjeno pušenje i SOKOJ-ev autor Davor Sučić povlače dozvolu za javno izvođenje svojih dela, kako na teritoriji Srbije, tako i u inostranstvu do epiloga sudskih tužbi za zaštitu članova i autora Zabranjenog pušenja od zloupotreba imena, autorskih dela i nezakonitog ponašanja od strane bivšeg člana grupe Nenada Jankovića i organizatora koncerata koji ovakve programe promovišu", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    19. maj 2023 | 11:39

    Mogu da mu pljunu pod prozor, Nele je zabranjeno pušenje! Isto kao sto je Džoni Azra

  • Marko

    19. maj 2023 | 18:39

    Usao sam da napisem da je Nele Karajlic ustvari Zabranjeno pusenje ali vidim da su to momci vec napisali pre mene…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA