Novosadski bend snimio spot u avionu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

"Dečiji san nad snovima je da postanu pilot", rekao je frontmen Marko Trbović

Novosadska grupa Minstrel objavila je spot za pesmu “Vazduh” sa albuma “Zalazak” koji je izašao na vinilu. Nakon ploče, ubrzo je usledilo i CD izdanje “Singl“ koje je objavio Studentski kulturni centrar Novi Sad. Ovo izdanje ima trinaest pesama koje autorski potpisuje pevač i gitarista Marko Trbović.

Bend Minstrel je devedesetih, u vreme ekspanzije brit popa, bio prepoznat kao predstavnik ili osnivač “zvuka ravnice“ ili “vojvođanskog popa“ kako je nazivan taj žanr. Medjutim, njihovo mišljene je bilo i tada, kao što je i sada, da samo sviraju rok muziku na srpskom jeziku.

Novo izdanje promovišu spotom za pesmu Vazduh koji je radio Vuk Protić. O novom spotu, snimanju u avionu i ostvarenju dečačkog sna frontmen Marko Trbović iskreno govori:

"Dečiji san nad snovima je da postanu piloti. Možda je samo san da postanu kosmonauti veći, tako da je ceo život posle tog poraza, poraz za porazom (sudaranje sa realnošću, pakao). Ko drugačije kaže laže.… Za trenutak iskustva upravljanja vazduhoplovom potrebno je ogromno obrazovanje i rad takodje, te neke urodjene osobine. Medjutim, postoji mogućnost da se sve to preskoči i pakao izbegne i ja sam je uočio, avionu sam prišao iz sveta umetnosti…, a budući da je to meni pošlo za rukom može i svakome. Eto to sam želeo. Malo da olakšam život ljudima. Naravno da smo nameravali samo da glumimo pilotiranje ali dogodilo se nešto bolje. Pilot je procenio da može da mi da poveri upravljač i ja sam podigao vazduhoplov i napravio nekoliko zaokreta! To je onaj dodatak koji dolazi “od gore”. I koji je pretvorio spot u dokumentovanu stvarnost a ja sada mogu da kažem mojim kolegama u šali ako možeš da pevaš svoju pesmu i pilotiraš onda si pravi pevač."

Kao sledeći korak bend je najavio i spot za pesmu Zabava, kao i to da će ubrzo popuniti svoju diskografiju novim hitovima.

Pogledajte spot:

Sanitarium objavio debi album „Udarac glavom”

Beogradski bend Sanitarium objavio je digitalno izdanje debi albuma „Udarac glavom”. Album je objavljen u koprodukciji diskografske kuće Multimedia Music i portala Headliner.rs.

Sanitarium je alternativni metal bend iz Beograda koji je počeo sa radom krajem marta 2016. godine.

Ono što ih najbolje opisuje je neograničena količina energije koju ostavljaju na bini i kontakt sa publikom. Na scenu izlaze kostimirani, sa svojim alter-ego likovima gde svako ima svoju ulogu.

Oni su: Uroš Pajić Paja (gitara), Nenad Živković Žile (vokal), Viktor Kiralj Vik (bas gitara), Petar Dajić Peca (bubnjevi) i Marko Narančić Narke (gitara, vokal).

Jedan od uživo najmoćnijih bendova nove generacije u Srbiji sada ima i debi album„Udarac glavom“, objavljen u koprodukciji diskografske kuće Multimedia Music i portala Headliner.rs.

„Ovaj album je dugo, predugo očekivani prvenac. Sam naziv govori dosta o samom albumu, ali to ćemo ostaviti da ljudi procene“ kažu članovi benda i dodaju: „Toliko dugo ga čekamo, da sada kada pustimo prve verzije pesama zapitamo se da li je to isti bend a ne pesma. Naravno, tu je bilo i promene članova benda, i svako je ostavio nešto svoje, neki svoj pečat. Da ne pominjemo poimence svakog, znaju oni dobro ko su i da ih volimo, i hvala im!“

Album „Udarac glavom sniman je u toku 2022. godine u studiju „Agrodisk“. Snimatelj i producent albuma je Stevan Radoičić Šarki.

„Nećemo ulaziti u neke detalje šta, kako i gde, bitno je da smo svi zadovoljni krajnjim ishodom snimanja. A takođe, sa obzirom da je svima nama iz benda ovo prvi album koji smo snimali, sada znamo malo više nego kada smo počeli sa samim snimanjem pa će dalje biti lakše (nadamo se)“

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA