Kuća u kojoj je živeo Serž Genzbur biće otvorena za javnost: Zna se i kada

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veći deo njegove muzike je komponovan za klavirom u dnevnoj sobi imanja, a nekoliko fotografija naslovnica njegovog albuma snimljeno je u kući

Pariški dom Serža Genzbura biće otvoren za javnost kasnije ove godine.

Od smrti legendarnog pevača, glumca, umetnika i reditelja 1991. godine, njegov dom je postao svetilište za obožavaoce širom sveta koji su ostavljali poruke, grafite portrete i cveće van kuće.

Nekretnina, koja je u vlasništvu njegove ćerke glumice Šarlot Genzbur, ostala je kakva je bila otkako je Serž umro. Sada će imanje biti otvoreno za javnost 20. septembra.

Veći deo njegove muzike je komponovan za klavirom u dnevnoj sobi imanja, a nekoliko fotografija naslovnica njegovog albuma snimljeno je u kući.

Kako piše The Guardian, među 25.000 predmeta na imanju nalaze se fotografije, muzički instrumenti, njegova odeća, kao i slike Salvadora Dalija i Kloda Lalana.

Internet stranica Maison Gainsbourg opisuje ga kao "prvu kulturnu instituciju posvećenu Seržu Genzburu“. Očekuje se oko 100.000 posetilaca godišnje.

Pored kuće u ulici 5 bis rue de Verneuil, preko puta imanja će se otvoriti muzej sa knjižarom i kafe-piano barom "le Gainsbarre".

Njegova ćerka Šarlot već neko vreme radi na projektu, piše NME.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA