Stvaralaštvo Milana Mladenovića pretočeno u knjigu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U pitanju je knjiga "Rok poeta Milan Mladenović"

U utorak, 21. februara, u 11 sati, u Klubu, knjižari – galeriji Glasnik (Kneza Miloša 16), prisustvujete predstavlјanju knjige "ROK POETA MILAN MLADENOVIĆ", Zlatomira Gajića.

O knjizi će, osim autora, govoriti Petar Janjatović, novinar i rok kritičar, Petar V. Arbutina, izvršni direktor Glasnikovog Sektora za izdavanje knjiga, i Vesna Smilјanić Rangelov, urednica izdanja.

Milan Mladenović spada u red autora koji su ostvarili najveće domete srpske i jugoslovenske rok poezije. Nakon uvida u osnovne elemente Milanove poetike i njenog razvoja, te uticaja njegovih saradnika, gotovo jednako moćnih individualaca i kreativaca, sledi pojedinačna književnoteorijska analiza žanrovski karakterističnih pesama ovog autora, a zatim i sveobuhvatna tipološka podela kompletnog opusa prema izvorima inspiracije, te pregledna analiza odabrane diskografije EKV, s uvidom u njen muzikološki i književni segment.

Rok poeta Milan Mladenović Foto: Službeni glasnik

Zaklјučno poglavlјe nudi detalјan pregled i analizu medijske recepcije stvaralaštva ovog vrhunskog rok autora, čije vanvremensko delo poseduje izuzetnu vrednost i snažan uticaj na generacije savremenika i mlađe, sve do danas.

Sestre Goborić promovišu album

U utorak, 21. februar u 13.00 časova u PGP-u prodavnici RTS Kluba (zgrada Radio Beograda, ulaz iz Svetogorske), sestre Gobović će promovisati album "Lepota je u tradiciji".

Sestre Gobović posvećene su negovanju izvorne muzičke tradicije Balkana, a "Lepota je u tradiciji" je njihov 4. studijski album.

Sestre vode Dečji hor „Slavujčići", pri Hramu Svetog Save, a dugogodišnje iskustvo i ljubav prema izvornoj muzici prenose i na mališane u dijaspori.

Pesma koju izvode- "Srbija" je prošle godine u Vrnjačkoj Banji, na manifestaciji „Srbija više od lepote" proglašena za najlepšu pesmu o Republici Srbiji.

Marija i Marina Gobović nagrađene su i prestižnim svetskim priznanjem "Tesla Spirit Award", za doprinos kulturi i stvaralaštvu, koje im je dodelila „Teslina naučna fondacija“ iz Filadelfije.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    20. februar 2023 | 17:46

    Jel vam nije zao da se svi kešate o život ovoga čoveka ? Ne zna se ko je gori da li ovi iz zaduzbine ili vi ! Strašno advokat NM , pa neki picopevac JN , dejavoka Maja koju je Milan ostavio ... ma dajte vise dosta ... sram vas sve bilo i tebe Cane i tebe Gile i sva vas koji ste dozvolili politicarima i sekretarima Cede Jovanovica iz M produkcije da se sprdaju na racun mrtvog coveka. SRPSKA SRAMOTA mi ne moze ni jednog coveka da ispostujemo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA