Bogdan Dugalić otkrio šta mu je otac Nebojša Dugalić rekao na pomisao da se bavi glumom

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Bogdan Dugalić je uspešan muzičar i dobitnik brojnih nagrada

Mladi pijanista Bogdan Dugalić, zajedno sa Markom Đorđevićem, te uz Hor i Simfonijski orkestar RTS i maestra Bojana Suđića, nastupiće u utorak, 14. februara na Kolarcu. Sjajni muzičar, inače sin poznatog glumca Nebojše Dugalića, najavio je ovaj događaj gostujući na televiziji K1.

Podsetimo, on će se predstaviti kroz interpretaciju dva dela – atraktivne "Rapsodije na Paganinijevu temu" Sergeja Rahmanjinova i neodoljive "Rapsodije u plavom" Džordža Geršvina.

Na pitanje da li je pomišljao da se bavi glumom, rekao je sledeće:

"Što se tiče glume, ne. Kada sam bio mali, jako sam voleo sport. I dan danas jako volim sport. To mi je nekako filter od muzike i drugih stvari. Bavio sam se i tenisom, i stonim tenisom, i svakakvim sportovima... Čak i dan danas imam nekad momente što nisam tenis nastavio da igram", rekao je Bogdan Dugalič.

Na pitanje da li ga je tata Nebojša Dugalić pitao što nije izabrao glumu, Bogdan je rekao sledeće:

"Ne. On je uvek govorio "bolje nemoj", rekao je Bogdan Dugalić.

Šta je mladi muzičar rekao o događaju na Kolarcu, pogledajte u prilogu Kulturnog dnevnika RTS-a:

Bogdan Dugalić je srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi „Mokranjac" u Beogradu (klasa M. Đorđević). Trenutno studira na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu, Austrija (klasa P. Giljilova), kao i na Akademiji Perozi u Bjeli, Italija (klasa K. Bogina).

Dobitnik je preko trideset nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, od kojih su najznačajnije: prve nagrade na Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Arona“ (Italija, 2022) i na Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Città di San Donà di Piave“, (Italija, 2022), zatim druga nagrade kao i specijalna nagrada za najbolje izvođenje dela kamerne muzike na Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Maj Lind“ (Finska, 2022), kao i druga nagrada i nagrada publike na 10. međunarodnom memorijalu "Isidor Bajić“ (Srbija, 2021).

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bogdan Dugalić (@bogdan.dugalic)

Sarađivao je sa Simfonijskim orkestrom Helsinškog radija, Simfonijskim orkestrom RTS, Beogradskim simfoničarima, Kraljevskim gudačima Svetog Đorđa, na čelu sa koncertmajstorom Sretenom Krstićem, sa Kamus kvartetom, i sa eminentnim dirigentima kao što su Ana-Marija Helsing, Bojan Suđić, Radan Jovanović i mnogi drugi.

Svirao je u najznačajnijim domaćim koncertnim salama i širom Evrope uključujući, Helsinški Muzički Centar.

Godine 2019. je dobio punu stipendiju na Akademiji Perozi. Takođe, dobitnik je stipendije fondacije „Dobar glas“ (2022). Pohađao je mnoge majstorske kurseve, radeći sa imenima kao što su: Dmitrij Aleksejev, Dina Jofe, Rita Kinka, Mats Vidlund i mnogi drugi.

Video: Nebojša Dugalić o Glogovcu, pogrešno protumačenom odlasku iz Srbije, vezama sa BIA

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA