Mladi muzičar je bio na putu da ostvari karijeru iz snova, a bolest mu je promenila život preko noći

 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Ren Gil je bio zdrav i aktivan, provodio je šest dana nedeljno u teretani, sve dok se jednog jutra 2009. nije probudio misleći da ima najgori mamurluk koji je ikada iskusio

Mladi muzičar koji je nedavno potpisao ugovor sa Sonijem bio je primoran da odustane od karijere iz snova nakon zbog borbe koju vodi protiv lajmske bolesti.

Ren Gil je bio zdrav i aktivan, provodio je šest dana nedeljno u teretani, sve dok se jednog jutra 2009. nije probudio misleći da ima najgori mamurluk koji je ikada iskusio.

Proveo je poslednjih sedam godina pokušavajući da otkrije šta stoji iza njegovih razornih simptoma zbog kojih je vezan za krevet i do 23 sata dnevno.

Kada je 25-godišnjak prvi put posetio svog lekara opšte prakse, dijagnostikovani su mu depresija i bipolarni poremećaj, pre nego što su mu lekari 2011. rekli da ima sindrom hroničnog umora.

Ali prošlog decembra, nakon što je zatražio lekarski savet specijaliste u Briselu, konačno mu je dijagnostikovana bakterijska infekcija lajmske bolesti.

"Život mi se promenio preko noći, probudio sam se jednog jutra sa osećanjem kao da su me napali – moja ličnost je nestala, imao sam grčeve mišića i stalno sam imao napade panike. Mislio sam da je samo grip, ali osećaj nije nestao", rekao je Gil i dodao:

"Osećam se kao da je pred sobom obećavajuća muzička karijera. Upravo sam potpisao ugovor sa Sonijem i radio na svom albumu kada je moje zdravlje zaista počelo da se pogoršava. Išao sam u teretanu šest dana u nedelji i generalno sam bio prilično aktivan, ali sada me mišići nogu stalno bole i uvek sam tako iscrpljen", naveo je muzičar i opisao koliko je situacija ozbiljna:

"Ostajem u krevetu oko 23 sata dnevno, neki dani su bolji od drugih, ali dosta vremena čak i kada sam se probudio iz dugog sna, osećam se kao da nisam spavao mesecima", na veo je on.

Ren Gil iz Brajtona je ceo život sanjao o muzičkoj karijeri i obratila mu se izdavačka kuća nakon što je otkrila njegov muzički talenat 2009. godine, baš kada je počela njegova bolest.

Zatim je potpisao ugovor sa Soni Rekords 2010. godine i radio je na snimanju albuma kada mu se zdravlje pogoršalo do tačke kada više nije mogao da nastavi.

Kada su ga prvi put pogodili simptomi tada nedijagnostikovane bolesti, studirao je muzički performans na Univerzitetu Bat Spa i mučio se da prisustvuje predavanjima zbog svog zdravstvenog stanja.

Ovo stanje je dovelo do toga da njegovo telo razvije netoleranciju i loše reaguje na razne namirnice, što znači da sada može da jede samo piletinu i salate.

Ali uprkos tome što je ostao skoro bez energije, rekao je da je snimanje muzike iz njegove postelje ono što ga drži pri zdravom razumu i deli svoje pesme koje je sam napisao sa hiljadama obožavalaca na Jutjubu i Fejsbuku.

"Muzika je oduvek bila moj život, oduvek sam maštao da imam karijeru u njoj i osećam da me je to zaista održalo da prolazim kroz sve ovo - čak i sada pokušavam da pravim muziku iz kreveta kada mogu. Uvek sam imao osećaj da nešto fizički nije u redu sa mnom, znao sam da nisam depresivan i da su mi antidepresivi koji su mi prepisani samo izazivali nesanicu.Kada mi je konačno dijagnostifikovana lajmska bolest, sve je izgledalo kao da je imalo smisla, odgovorilo je na mnoga pitanja koja sam imao o svom zdravlju", naveo je Ren Gil i dodao:

"Moja jedina nada je da podignem svest o lajmskoj bolesti, nadam se da će postati šire poznata kako ljudi ne bi morali da prolaze kroz ono što ja imam – tako sam srećaa što sam imao tako neverovatnu podršku od svoje mame i moje devojke", naveo je muzičar.

Gospodin Gil sada prikuplja sredstva kako bi mogao da ode u Vašington da poseti lekara koji godinama leči hronične pacijente sa lajmskom bolešću i nadamo se da će moći da mu ponudi tretman koji će mu promeniti život.

Dr Tim Bruks, šef Engleske laboratorije za retke i uvezene patogene (RIPL) za javno zdravlje (PHE) koja testira uzorke na lajmsku bolest, rekao je da je dijagnosticiranje bolesti teško jer su mnogi simptomi slični drugim stanjima.

"Testovi krvi se mogu uraditi da bi se potvrdila dijagnoza nakon nekoliko nedelja, ali oni mogu biti negativni u ranim stadijumima infekcije i osoba će možda morati da bude ponovo testirana ako se i dalje sumnja na lajmsku bolest nakon prvog negativnog rezultata testa. Ovo važi za mnoge zarazne bolesti i nije posebnost lajmske bolesti", rekao je on.

Za više informacija o budućem lečenju gospodina Gila posetite njegovu GoFundMe stranicu, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Video: Automatski sistem detekcije prekoračenja brzine počeo sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA