Prešernov dan u Madlenianumu: Diriguje maestro Slaven Kulenović, nastupa i violinista Leonard Razboršek

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na programu su dela slovenačkog autora Lucija Marija Škerjanca Svečana uvertira iz 1932, kao i Koncert za violončelo i orkestar u a-molu, op.33 Kamij Sen-Sansa i Simfonija br.2 u D-duru, op.43 Jana Sibelijusa

Opera i teatar Madlenianum nastavlja saradnju sa ambasadama stranih država u našoj zemlji.

Povodom Prešernovog dana, koji se tradicionalno slavi svakog 8. februara, kada je veliki slovenački pesnik preminuo, na Velikoj sceni Opere i teatar Madlenianum će se u petak 3. februara od 19.30 časova održati svečani koncert Simfonijskog orkestra srednje muzičke škole Konzervatorijuma za balet i muziku iz Ljubljane, kojim će dirigovati maestro Slaven Kulenović, koji je ujedno i umetnički rukovodilac ovog ansambla, a imaćemo prilike i da čujemo mladog i talentovanog violončelistu Leonarda Razboršeka.

Na programu su dela slovenačkog autora Lucija Marija Škerjanca Svečana uvertira iz 1932, kao i Koncert za violončelo i orkestar u a-molu, op.33 Kamij Sen-Sansa i Simfonija br.2 u D-duru, op.43 Jana Sibelijusa.

AKCIJA POVODOM SVETOG TRIFUNA

Drugi slave ljubav 14. februara, a mi slavimo celog meseca februara!

Od 6. do 14. februara sve predstave na našem repertoaru tih dana su sa popustom, a možete gledati dramu, operetu, komediju i uživati u ljubavnim peripetijama jednog naučnika, švedskog barona i bonivana, bivših verenika, dvoje mladih pred životnom odlukom i tragično stradale srpske glumice Žanke Stokić.

Ukoliko tih dana niste u mogućnosti da svratite do teatra, ipak kupite karte za naše druge predstave, jer za 2 kupljene dobićete popust na druge 2, po vašem izboru.

Ako ipak ne možete da se odlučite koju predstavu da gledate, onda kupite vaučer za određeni žanr, njega možete iskoristiti do kraja jubilarne 25 sezone, do 30. juna 2023.

Kod nas živi ljubav jer mi smoNAGRADA ZA NAJBOLJI MUZIČKI VIDEO NA 7 COLORS LAGOON BACALAR INTERNATIONAL FILM FESTIVALU U MEKSIKUZA FILM „DRVEĆE PLEŠE” DAH TEATRA

Još jedna internacionalna nagrada za DAH Teatar i njegov kreativan tim. Ovog puta nagradu je dobio film “Drveće pleše”, kompozitora Ivane Stefanović i reditelja Strahinje Savića, nastao kao deo šireg projekta o svesnosti zaštite drveća od prekomerne seče.

„Drveće pleše” je plesno-pozorišna predstava na otvorenom, premijerno izvedena 30. oktobra 2001. godina u Studentskom parku u Beogradu, a bavi se važnošću očuvanja drveća. Realizovana u saradnji sa Institutom za umetničku igru iz Beograda, uključuje sedam izvodjača i komponovanu muziku Ivane Stefanović, koji ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveća.

Delovi filma su premijerno prikazani na svetskoj konferenciji povodom klimatskih promena COP 26 u Glazgovu u novembru 2021, kao deo programa platforme ITAC – Climate Change koja je, između ostalih, podržala projekat DAH Teatra. Nedugo zatim je imao premijeru i u Beogradu.

Tokom februara meseca biće prikazan u Meksiku.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA