Pol Makartni otkrio zašto nikad nije pričao o smrti Lenona, ali i da ga je zbog kultne slike umalo zgazio auto

 
 ≫ 
  • 0

Anegdotu je podelila njegova ćerka Meri (53)

Ser Pola Makartnija zamalo je udario automobil na pešačkom prelazu sa kultnog omota albuma Abbey Road iz 1969. godine.

Anegdotu je podelila njegova ćerka Meri (53), koja je otkrila da je njen otac skoro oboren na mestu gde je snimljena naslovnica.

- Ono gde ga je auto umalo pregazio na zebri, to je bilo tako smešno - rekla je ona u intervjuu za Mirror, povodom dokumentarca "Kada bi ovi zidovi mogli da pevaju".

Meri, koja je ćerka pokojne Linde Makartni, radila je sa ocem na ovom dokumentarcu koji se bavi čuvenim studiom za snimanje muzike.

Anegdota je usledila nekoliko nedelja nakon što je ser Pol otkrio da "ne može da priča" o smrti svog prijatelja i kolege iz benda Džona Lenona.

Pol Makartni Pol Makartni / Foto: Profimedia/JOE MARINO/UPI

Rekao je da mu je bilo 'tako teško' nakon što je njegov bivši kolega ubijen ispred njegovog stana u Njujorku 1980. godine.

Ser Pol je detaljno opisao kako se vratio kući iz studija tog dana i uključio TV da šta je "Džon značio običnim ljudima".

On, neđutim, o tome sam nije mogao da priča, jer je gubitak bio "previše dubok" i nije bio u stanju da ga opiše rečima.

Džon Lenon Foto: Profimedia/KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press

- Кada je Džon umro, bilo je tako teško. Toliko me je pogodilo da nisam mogao da pričam o tome.

- Sećam se kako sam se vratio kući iz studija onog dana kada smo čuli vest o njegovoj smrti. Uključio sam televizor i gledao ljudi kako govore: „Pa, Džon Lenon je bio ovo“ i „Ono što je bio, bio je ovo“ i „Sećam se da sam ga upoznao“.

- Shvatio sam da ne mogu da budem jedan od tih ljudi. Ne mogu da idem na TV i kažem šta mi je Džon značio. Bilo je preduboko. Nisam to mogao da opišem rečima - kazao je on.

Ser Pol je dodao kako je uspeo da izrazi tugu zbog gubitka Džona u svojoj pesmi "Here Today" iz 1982.

Umetnik je otkrio da je 'sedeo na drvenom podu u uglu sa svojom gitarom' i smislio uvodne akorde za numeru.

Ser Pol je takođe dodao da se stih „one noći kada smo plakali“ odnosio na to kada su on i njegov pokojni drug, koji je ubijen pre više od 40 godina, pijani „rekli jedan drugom nekoliko istina“ i koliko su se voleli.

Mark Dejvid Čepman je ubio Džona Lenona u noći 8. decembra 1980. dok su se on i Joko Ono vraćali u svoj stan u Njujorku.

Ubica služi kaznu od 20 godina do doživotnog zatvora u popravnoj ustanovi Grin Hejven u dolini Hadson u Njujorku.

Ser Pol trenutno promoviše dokumentarac "If These Walls Could Sing" - ljubavno pismo studiju Abbey Road, gde su The Beatles snimili sve svoje albume. Film je režirala njegova ćerka Meri Makartni.

- U ovom ličnom filmu sećanja i otkrića, Meri Makartni nas vodi kroz devet decenija i pušta da doživimo kreativnu magiju koja Abbey Road čini najpoznatijim i najdugovječnijim studijom na svetu - navodi se u sinopsisu.

Dokumentarac sadrži brojne zvezde poput Ser Eltona Džona i legende Oasisa Noela Galagera, zajedno sa pažljivo kuriranim arhivskim snimcima i trakama sa sesije, što daje ekskluzivan pristup.

"Ako bi ovi zidovi mogli da pevaju" postavljen je za globalno strimova 16. decembra na Disney+, ali je odložen do 6. januara za gledaoce u Velikoj Britaniji i Irskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA