Sahranjen Massimo Savić: Od legendarnog umetnika se oprostili porodica, prijatelji, kolege

 
 ≫ 
  • 0

"Izgubio je Zadar previše, a Hrvatska jako puno.", rekao je Džiboni

Legendarni muzičar Massimo Savić sahranjen je na Gradskom groblju Zadar. Od čuvenog umetnika su se oprostili oko tristotinjak ljudi, među kojima su članovi njegove porodice, prijatelji, kolege, obožavatelji, piše 24sata.hr.

Na sahranu u Zadru su došli Zlatan Stipišić Džiboni, Tonči Huljić i drugi.

"Svako će ga pamtiti po svome. Kad čovek ode, i kad svakog koji ga voli i koji ga se seća, ostavlja jednu kredencu uspomene. Neke stvari i ne želiš da deliš s javnosti, ali ono što se možemo složiti da je bio jedna posebna i dostojanstvena figura. On je stvarno posebno proživljavao umetnost i ozbiljno shvatao ono što radi. Uvek ostaje taj glas. I to će ostati specifično. A oni koji ne znaju kakva je on bio osoba, pamtiće ga po njegovom pevanju - rekao je Tonči Huljić.

"Izgubio je Zadar previše, a Hrvatska jako puno. Ja mislim da ljudi koji su kreativni, njih pamtimo po zenitu. To je malo drugačije. Nije sad samo stvar koliko je ostavio iza sebe, već koliko je još mogao dati. On je sad bio najvitalniji. Nisam ni znao da je bio bolestan, to jest, čuli smo se pre tri nedelje. Imali smo neke planove za neku TV emisiju, i ovo mi je bio veliki šok. Kad gledaš mojim očima, on je bio u cvetu mladosti. Ne gledaš dob prema rodnom listu nego gledaš kao koja je kreacija u tebi", rekao je Džiboni.

Po Massimo Savić je po sopstvenoj želji kremiran, a urna je položena u grob, piše Index.hr.

Video: Preminuo je Massimo Savić!

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA