"Hvala vam na dobroj energiji": Grupa Alisa proslavila rođendan u Domu omladine

 
  • 0

Legendarna pop-rok grupa Alisa održala je ovog vikenda rođendanski koncert u velikoj sali Doma omladine u Beogradu.

Simbolično, na mestu gde su pre više od 35 godina započeli karijeru, članovi grupe Alisa okupili su se u Velikoj sali Doma omladine da, sa malim zakašnjenjem, proslave svoj 35. rođendan sa svojom vernom publikom.

Pozitivna i prijateljska atmosfera osetila se u vazduhu još pre koncerta, grupu Alisa publika pamti po velikim hitovima, emociji ali i pozitivnoj i dobroj energiji. Zato i ne iznenađuje to što je Velika sala Doma omladine Beograda ove večeri bila puna, i bila puna osmeha!

Aplauzom su dočekani i originalni članovi grupe, ali i mlade snage koje su tu već neko vreme da pomognu da Alisa zvuči perfektno. Frontmen Miroslav Živanović Pile pevao je „kao nekad, na početku karijere“ konstatovali su fanovi, ali i „Petra i dalje kida tu gitaru“.

„Pijane noći“ su otvorile koncert, a onda su se smenjivale „Ljubiću te tako“, „365“, „Ludi Ivan“... Pile je svaku pesmu najavljivao prigodnom pričom, te smo tako saznali zašto je i kako bila zabranjena pesma „Boško Buha“, ko je napisao „Sećanja“... „Prozivao“ je prijatelje u publici, šalio se i komunicirao sa prisutnima baš onako kako treba – kao na intimnom okupljanju starih prijatelja!

Na pesmi „Posle 9 godina“ bendu se pridružila i jedna od najboljih pevačica sa ovih prostora, sjajna Ivana Ćosić, a u nekom trenutku publiku je oduševio i mladi, ali „više ne tako mali“ gitarista Aleksa Danić koji je i dobrom svirkom, ali i komentarima pokupio simpatije publike. Na kraju njegovog dela programa, čuli smo i akustični duet sa Piletom - „1000 tona ljubavi“...

„Ne mogu da sanjam“, „Skidam košulju da legnem“, „Klinika“, „Ogledalo“, „Beba“, „U Kraljevu“, „Da li si čula pesmu umornih slavuja“... Publika je svaku pesmu lepo prihvatila, svaku je otpevala sa bendom i svaku ispratila velikim aplauzom. Ali ne iznenađuje to što je cela sala bila na nogama kada je došla na red ona koju, vrlo izvesno, znaju od reči do reči bukvalno svi koji su ikada čuli za grupu Alisa... „Sanja“! U istoj atmosferi protekao je kraj regularnog dela koncerta uz pesme „Blago onom ko te ne sanja“, „Kesteni“ i „Glupo je spavati dok svira rokenrol“.

„Sanja“ im je obeležila karijeru, ali i kraj ovog koncerta. „Nova verzija pesme je bila za mene, a ova je za vas“ rekao je Pile i pozvao sve Sanje, i one „njihove“, koje su po pesmi dobile ime, ali i one druge, da se popnu na binu i sa njima je otpevaju.

„Meni je bilo odlično. Retko smo svirali u poslednje vreme i ja sam zadovoljan kako je publika reagovala i koliko su pevali. Hvala im na dobroj energiji, a mislim da smo i mi njima pomogli“ rekao je Pile nakon ovog koncerta i obećao je da će nastaviti, u još žešćem tempu, uz novi CD koji je u pripremi.

Sa ovog koncerta svi su izašli nasmejani i sa nekim lepim, pozitivnim osećajem u grudima, i bend i publika i oni koji su ovde došli poslom. Jer, takva je Alisa...

Love&Live: Alisa - "Kesteni":

Love&Live: Alisa - "Sanja":

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA