Ceo album je inspirisan temom usamljenosti i samoće: Kantautorka Hristina Vuković o pesmi "Decembar"

 
 ≫ 
  • 1

"Smatram da ako se bavite bilo kakvom vrstom izražavanja to mora da dolazi iz iskrene i autentične emocije i poznavanja i osećanja sebe, pa sveta.", rekla je Hristina Vuković.

Kantautorka i pevačica Hristina Vuković sprema debitantski album, a nakon pesme "Sami zajedno" predstavila je pesmu "Decembar". Kako je navela gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, ceo album je inspirisan temom usamljenosti i samoće.

"Konkretno, pesma "Sami zajedno" preispituje taj osećaj usamljenosti, čak i kada smo sa nekim, čak i kada smo formalno u bliskim odnosima, gde ta bliskost zapravo nedostaje. A "Decembar" na svoj način preispituje tu temu iz jednog drugog ugla.", rekla je Hristina Vukovićć i dodaje da je u pisanju uglavnom okrenuta ka svom unutrašnjem svetu:

"Smatram da ako se bavite bilo kakvom vrstom izražavanja to mora da dolazi iz iskrene i autentične emocije i poznavanja i osećanja sebe, pa sveta.", rekla je Hristina Vuković.

Šta nam poručuje pesma Decembar

Decembar je pesma o depresivnom stanju koje se pogoršava tokom praznika. Veselo i uzbuđeno raspoloženje okoline, pesme i razgovori o uzbuđenjima i novim poglavljima koja nas očekuju u narednoj godini kao da dodatno razotkrivaju nemogućnost osećanja radosti i odsustva nade koje depresivna osoba svakodnevno doživljava.

Praznično raspoloženje i kontakt sa svetom u tom periodu postaju nepodnošljiv napor, pa povučenost postaje način da se čovek udalji od bolnih okidača i barem na kratko smiri. Ipak, u utočištu samoće teško je izbeći suočavanje sa tugom, porazima, gubicima i njihovim dubinama, a ovo je pesma o tome, o osećaju da se ne može pobeći od nepodnošljive i nepodnošljive tuge.

Međutim, kriviti decembar za sve krije zrnce nade da će na kraju doći neko doslovno ili metaforično proleće koje će zagrejati svet i iznutra i spolja. Pesma je izuzetno lična i inspirisana je autentičnim situacijama autora.

"Nadam se da će pesma ljude koji se tako osećaju tokom praznika, naučiti da shvate da nisu sami i da će, iako su tužni, to shvatiti kao zagrljaj i podršku, i da će razumeti činjenicu da je autor danas srećan i da je dobro kao potvrda da se proleće još čeka na kraju zime." poručuje Hristina Vuković, prenosi RTS

Video: Mladen Bodalec najavio novi album Prljavog kazališta: Moguć i koncert u Beogradu

(Telegraf.rs/izvor: RTS)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA