Beer Fest – pojam koji su Srbi najviše "guglali" u 2022. godini

 
  • 2

Belgrade Beer Fest jedan je od najpretraživanijih pojmova u 2022. godini, sudeći prema tradicionalnoj godišnjoj listi kompanije Google za Srbiju, koja je juče objavljena

U kategoriji festivali i sajmovi, beogradski festival piva našao se na prvom mestu, ispred nekih od najmasovnijih i najposećenijih domaćih manifestacija, poput Sajma knjga, muzičkih festivala Exit i Music Week i Sajma automobila.

Beer fest ove godine održan je po devetnaesti put - od 18. do 22. avgusta, kada je više od 350 hiljada Beograđana i posetilaca prestonice imalo priliku da vidi neke od najpopularnijih izvođača inostrane, domaće i regionalne muzičke scene, uz do sada neviđenu audio-vizuelnu izvedbu za koju je bio zadužen regionalni lider produkcije velikih događaja, Skymusic.

Festival su ove godine otvorili miljenici domaće publike, Hladno pivo i Bajaga i instruktori, uz podršku gitariste Tomija Emanuela i sastava Vreme čuda, da bi narednog dana zadati tempo opravdali fenomenalni nastupi Massima Savića, britanskog benda Kosheen, Dece loših muzičara, i plesnih senzacija Nipplepeople i Luke Rajića.

Srca posetilaca trećeg dana festivala osvojila je kraljica sevdaha generacije Z, Senidah, a glavnu binu obeležili su nastupi pank i rok legendi Psihomodo Pop, Love Hunters i Zbogom Brus Li. Konačno, nakon odlaganja uzrokovanog vremenskim prilikama, festival je zatvoren sa danom zakašnjenja, uz Konstraktu i Zemlju gruva, Sunshine, E-Play i Queen Tribute Band i ogroman entuzijazam publike, čime je još jednom dokazano da je Beograd regionalni centar najbolje energije i provoda.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    8. decembar 2022 | 18:49

    Festival koji je godinama degradirao, konačno je dotakao svoje dno. Mala posećenost, neorganizovano, prašina a zatim kiša i blato. Pokušava da se privuče generacija Z, koja na to nije navikla, eksperimenti sa Senidom i sličnim izvođačima naravno će ostati na nivou eksperimenta i bez nekog odziva. Ušće mogu da napune samo velikani poput Bajage, Riblje Čorbe, Yu Grupe... Sve se to podnese uz dobro pivo, ali već godinama se cene za najobičnije lagere poput jelena i zaječarskog dižu u nebesa, kao da pijete pivo u centru Beča ili Rima! Ni traga onom festivalu piva od pre deset, petnaest godina, kada su svirke bile masovne, piva koja niste mogli da kupite i probate svakog dana a atmosfera vrhunska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA