Priče YU grupe pred veliki koncert: Petar Jelić objasnio zašto je Tašmajdan posebno mesto za njega

 
  • 0

- Trenutno se nalazimo na Tašu, na mestu gde ćemo 10. septembra obeležiti 52 godine trajanja YU grupe - počeo je sa pričom muzilar

Kao što je poznato, YU grupa će 10. septembra održati veliki koncert na stadionu "Tašmajdan" i tako obeležiti više od pola veka postojanja. Jedan od članova ovog sastava, Petar Jelić, objasnio je zašto mu je Taš posebno mesto.

- Trenutno se nalazimo na Tašu, na mestu gde ćemo 10. septembra obeležiti 52 godine trajanja YU grupe. Za mene je ovo poseban prostor iz prostog razloga što sam prvi put u životu na binu sa YU grupom stao ovde. To je bilo 1993. godine, april mesec, dobijam poziv od Dragog, Žike i Raše sa pitanjem "da li bi odsvirao sa nama humanitarni koncert gde nastupa mnogo bendova". Naravno, kažem "vrlo rado" - rekao je Petar Jelić i nastavio:

- To je bilo vreme kada sam bio na odsluženju vojnog roka. Pobegnem jednom iz vojske, dođem na jednu probu, pobegnem drugi put iz vojske, popnem se na binu sa njima... Sećam se izlaska i silaska s bine. Bio sam spreman, jer sam ja već te pesme znao da sviram... Takva prilika se ne propušta kada imaš 20 godina i za mene srećna okolnost da ovako veliki jubilej, baš na ovom mestu, gde će se zaokružiti priča. Idemo u novi krug, 10. septembar, lep dan - zaključio je muzičar.

Podsetimo, YU grupa će imate i goste na svom koncertu, i to kakve. To su: Tihomir Pop Asanović, Momčilo Bajagić Bajaga, Janez Bončina Benč, Dejan Cukić, Nikola Čuturilo Čutura, Bora Đorđević, Zvonimir Đukić Đule, Bruno Langer, Sead Lipovača Zele, Saša Lokner, Dado Topić i Vlatko Stefanovski.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA