Pevač grupe Scorpions objasnio zašto je promenio stihove pesme "Wind of Change" gde je u prvom planu Ukrajina

Klaus Majne je pričao o svom poznanstvu sa Gerhardom Šrederom

  • 8
Scorpions Printskrin: YouTube/Daniel Lair

Članovi grupe Scorpions otkrili su zašto su promenili tekst svog hita "Wind Of Change”, uz objašnjenje da više ne žele da "romantizuju Rusiju".

U svetlu tekućeg sukoba između Rusije i Ukrajine, nemački hard rokeri su odlučili da promene tekst pesme za svoju tekuću turneju po Americi i Evropi, koja je počela u Las Vegasu 26. marta, mesec dana nakon početka invazije.

- Pevati "Wind of Change" kako smo je oduvek pevali, to nije nešto što bih mogao više da zamislim. Jednostavno nije u redu romantizirati Rusiju stihovima poput: "I follow the Moskva/ Down to Gorky Park…Let your balalaika sing" - rekao je pevač Klaus Majne za "Die Zeit".

Podsetimo, bend je promenio stihove u: "Now listen to my heart/ It says Ukrainia/ Waiting for the wind to change", koji se projektuju na ekranu iza benda dok nastupaju.

Majne je u intervjuu pričao  o svom prijateljstvu sa bivšim kancelarom Nemačke Gerhardom Šrederom, koji bio blizak sa Rusijom, čijoj je petoj svadbi prisustvovao 2018. godine.

Već neko vreme nisam razgovarao sa Gerhardom Šrederom. Ali njegovo ponašanje je zaista teško razumeti - rekao je Majne.

Šreder je bio na mestu upravnog odbora u Rosnjeftu prva tri meseca rusko-ukrajinskog rata pre nego što je ruska državna naftna kompanija objavila da se povlači 20. maja.

- Ako sada odustane od ove funkcije u nadzornom odboru, onda je to pravi korak u pravom smeru posle dugo vremena - rekao je Majne, prenosi NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlastimir

    4. jun 2022 | 10:31

    Sram vas bilo. Muzika je muzika. Mi nismo izbacili vaše muzičke velikane zbog svih zločina i genocida koje ste činili !!!

  • Mojne

    4. jun 2022 | 10:22

    Istorijski trenutak u kome je nastala pesma se ne moze menjati, pa ni pesma.Zavrsio si karijeru.

  • Baki

    4. jun 2022 | 11:12

    Zbog šačice aplauza i kojeg bisa više, a karijera u silaznoj putanji, spremni i dušu da prodaju, ne radi se to ako si veliki i kao autor i kao bend, sramota, palanački a ne rok end rol duh vlada svetskom scenom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA