Hokins pre smrti zvao pomoć zbog bolova u grudima: U sobi bubnjara "Foo Fighters" nađen beli prah?

 
 ≫ 
  • 4

Beli prah "sličan kokainu" i halucinogeni navodno su pronađeni u hotelskoj sobi gde je bubnjar odseo

Američka rok grupa „Fu Fajters“ (Foo Fighters) saopštila je da je u noći između petka i subote preminuo njen bubnjar Tejlor Hokins koji je imao samo 50 godina, a sve više izvora potvrđuje spekulacije da je smrt nastupila usled konzumiranja narkotika.  

U hotelskoj sobi Kasa Medina sa pet zvezdica u Bogoti, gde je muzičar odseo, navodno su pronađeni beli prah "sličan kokainu" i halucinogeni, piše dailymail.co.uk. Poznati kolumbijski novinar Luis Кarlos Velez, direktor radio stanice FM iz Bogote, tvrdi da je policajac koji je ušao u Hokinsovu sobu rekao tužiocima da je video beli prah nalik kokainu.

U međuvremenu, ugledne kolumbijske novine El Tiempo objavile su da su u sobi pronađeni halucinogeni, odnosno lekovi koji menjaju um i koji mogu da uključuju LSD. Velez je dodao: „U prostoriji su kolumbijske vlasti pronašle praznu limenku piva, otvorenu flašu votke, flašu koka-kole i neke druge artikle koje vlasti analiziraju.

- Svedoci u hotelu su mi rekli da je Tejlor Hokins zvao recepciju za pomoć zbog „bola u grudima“ pre nego što je pronađen mrtav u svojoj sobi - navodi ovaj novinar.

Jedan nepotvrđeni lokalni izveštaj kaže da je nekoliko čaša pronađeno u sobi bubnjara, što je izazvalo spekulacije da je imao goste pre smrti.

Državno tužilaštvo Кolumbije, u svojim prvim zvaničnim komentarima o tragediji, potvrdilo je: „Čim smo saznali za smrt stranog državljanina Tejlora Hokinsa, bubnjara "Fu Fajtersa", koji je odseo u hotelu na severu Bogote, mobilisan je tim tužilaca i istražitelja da se pozabave hitnim stvarima i podrže istragu."

Zvaničnici tužilaštva još nisu dali nikakav zvaničan komentar u vezi sa spekulacijama da bi smrt muzičara mogla biti povezana sa drogom.

Lokalni izveštaji kažu da je osoblje hotela pozvalo hitnu pomoć nakon što je Hokins patio od bolova u grudima, ali je već bio mrtav kada su stigli lekari. "Fu Fajters" je trebalo da svira na koncertu u kolumbijskoj prestonici.

Hokins, otac dvoje dece tinejdžera, otvoreno je razgovarao o svojoj borbi protiv droge i predoziranja godinama pre, kako je bend nazvao njegovu "tragičnu i preranu" smrt.

Četiri godine nakon što se pridružio ovom bendu, Hokins se predozirao heroinom i završio u komi 2001. godine, što je kasnije opisao kao rezultat toga što je „preterao“.

Ubrzo nakon što je objavljena Hokinsova smrt, desetine fanova zajedno sa novinarima i snimateljima počelo je da se okuplja ispred hotela u kojem je bend odseo. Činilo se da su mnogi bili u potpunom šoku.

Hokins, muž Alison i otac dvoje dece tinejdžera, Olivera i Anabel, upravo je završio niz turneja u Južnoj Americi sa bendom koji je poslednji put svirao u San Isidru, u Argentini, prošle nedelje.

„Fu fajters“ je poznata alternativna rok grupa na američkoj muzičkoj sceni, a Hokins se priključio bendu 1997. godine, svirajući neke od najvećih hitova „Learn to Fly“ i „Best of You“. Hokins je prethodno svirao bubnjeve za kanadsku pevačicu Alanis Moriset.

Svet rokenrola je počeo da odaje poštu bubnjaru, a među prvima su bili Ozi Ozborn i Bili Ajdol , hvaleći ga kao neverovatnog muzičara.

„Fu fajtersi“ su prošle godine proslavili 25 godina postojanja i nedovno su bili producenti rok horor filma „Studio 666“.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA