Sve o hitu "Jam" Majkla Džeksona: Kralj popa je u spotu bio sa Majklom Džordanom i rep legendama

 
 ≫ 
  • 2

Spot je sniman u tajnosti

Majkl Džekson i Majkl Džordan Jam Majkl Džekson i Majkl Džordan u spotu za pesmu "Jam" Printskrin: Youtube/Michael Jackson

Jedan od najvećih hitova Majkla Džeksona (1958-2009), koji se rođen na današnji dan, 29. avgusta, bio je "Jam" iz 1991. godine. Ova pesma našla se na albumu "Dangerous" i vrlo brzo je "ušla u uši" obožavatelja.

Spot je takođe postao legendaran. Osim Majkla Džeksona, u ovom muzičkom videu bili i košarkaš Majkl Džordan, članovi grupe Kris Kross i Naughty by Nature , kao i reper Heavy D. Fantastičan spoj, reklo bi se.

U spotu, da podsetimo, košarkaška zvezda Majkl Džordan je učio Majkla Džeksona kako da zakuca. S druge strane, kralj popa je podučavao košarkaša plesnim potezima.

Režiser spota za pesmu "Jam" Dejvid Kelog seća se da je držao produkciju u tajnosti i da je morao da izvođače nekako tajno dovede na mesto snimanja.

- Našli smo ovu napuštenu bombardovanu oružarnicu, koju su napustili pacovi u zapuštenom kvartu u Čikagu... Negde u blizini gde igraju (Čikago) Bulsi. Produkcija je otišla u komšiluk zamaskirani u reklamu za majonez. Ni policija ni ljudi koji žive tamo nisu zaista znali šta planiramo. Majkl Džekson je stigao u garažu. Napravili smo mu tunel tako da se zaista nije moglo videti kako ulazi u zgradu. Zatim je došao Majkl Džordan, koji se dovezao - rekao je Kelog za časopi "Rolling Stone"

Što se tiče zajedničkog snimanja superzvezda, nije bilo puno smernica.

- Bilo je lakše samo pustiti muziku i pustiti ih - ili plesati ili igrati košarku. Bilo je toliko glasno da nisu mogli da pričaju, pa morali su da puste muziku da im kaže kako da se ponašaju - rekao je Kelog.

via GIPHY

Producent Tedi Rajli rekao je za Musicradar.com da je Majkl Džekson bio taj koji je imao originalnu ideju kako sve da uradi

Došao je sa idejom i ja bih je predstavio u studiju... Moja ideja je bila da ubacim repera Heavy D -ja da nastupa tamo. On je u to vreme bio Majklov omiljeni reper - rekao je Rajli.

Majkl Džordan je rekao da se nećkao da li da bude u spotu "Jam", ali je ipak prihvatio.

- Na početku, nisam to hteo da radim, zato što će me momak naterati da igram, to će biti ponižavajuće. Ali onda sam rekao: "Snimaću. To je Majkl Džekson. Kada ću imati šansu da ga upoznam malo lično, a u isto vreme da budem u njegovom spotu". Tako da sam promenio mišljenje i uradili smo to - rekao je svojevremeno Džordan u jednom intervjuu.

Pogledajte spot za pesmu "Jam" Majkla Džeksona, u kojem su još i Majkl Džordan, te rep legende, grupe Kris Kross i Naughty by Nature i reper Heavy D:

Video: Barbra Strejsend brani Majkla Džeksona: On je samo imao potrebe, a dečaci su to želeli!

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA