Bijonse i Tejlor Svift se upisale u istoriju Gremija: Sjajna godina za muzičarke

 
 
 ≫ 
  • 0

Gremi je dodeljen u noći između 14. i 15. marta

63rd Annual Grammy Awards - Show Bijonse i Megan Di Stalion / Foto: Chris Pizzello

Bijonse i Tejlor Svift upisale su se u istoriju Gremija, nakon što je prva osvojila svoj 28. zlatni gramofon i tako postala muzičarka sa najviše nagrada ikad, a druga prva žena čiji su albumi tri puta za redom proglašeni za najbolji godine.

Bijonse je bila nominovana u devet kategorija, a osvojila je one za najbolji R&B nastup ("Black Parade"), najbolju rep pesmu i najbolji rep nastup ("Savage" sa Megan Di Stalion) a poslednju nagradu, onu za najbolji muzički spot i pesmu "Brown Skin Girl", podelila je sa svojom ćerkom Blu Ajvi Karter.

Bijonse tako deli drugo mesto sa Kvinsijem Džonsom po pitanju broja nagrada, a može se očekivati da će do kraja karijere preteći ser Džordža Soltija, dirigenta klasične muzike, koji i dalje osoba najviše puta nagrađena u istoriji Gremija.

Najvažnija nagrada večeri ipak je otišla u ruke mlađane Bili Ajliš, koja je dobila zlatni gramofon za najbolji snimljeni materijal godine, tj. za pesmu "Everything I Ever Wanted".

"Folklor", album koji je Tejlor Svift snimila tokom karantina, očekivano je  proglašen najboljim godine. Svift je tako postala prva žena koja je tri puta dobila nagradu za album godine (i tek četvrti umetnik, posle Frenka Sinatre, Pola Sajmona i Stivija Vondera).

Nakon što je pesma "I Can’t Breathe" od H.E.R, inspirisana tragičnom smrću Džordža Flojda koja je pokrenula proteste širom SAD-a, proglašena najboljom godine, prvi put u istoriji Gremija desilo se da su četiri žene odnele četiri najvažnije nagrade.

Hari Stajls osvojio je svoj prvi Gremi ikada za najbolji pop solo nastup, a Megan Di Stalion jedva je našla reči zahvalnosti nakon što je proglašena za najboljeg novog umetnika.

Dua Lipa bila je nominovana u šest kategorija, a osvojil je nagradu za najbolji pop album godine i svoju "Future Nostalgija".

Najbolji rok album snimili su prošle godine The Strokes, a najbolji rep - Nas.

Video: Bijonse pokazala da je u odličnoj formi

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA