Onlajn koncert Vasila Hadžimanova 28. avgusta: Program zasnovan na tradicionalnoj balkanskoj muzici

 
  • 0

Sredinom avgusta je proslavljeni džez pijanista na koncertu u digitalnom formatu premijerno izveo tri kompozicije koje će se naći na njegovom novom studijskom albumu

NISVIL ONLAJN ZAVRSEN Foto: Tanjug/Nišville Jazz festival/Zoran Ćirić

Festival "Svet muzike" održan je u toku ovog meseca snimanjem onlajn koncerta Vasila Hadžimanova i biće prikazan u petak, 28. avgusta na YouTube kanalu i na Facebook stranici Muzeja "Staro selo".

Manifestacija se održava od 2011. godine u Muzeju na otvorenom "Staro selo" i sredinom avgusta je proslavljeni džez pijanista na koncertu u digitalnom formatu premijerno izveo tri kompozicije koje će se naći na njegovom novom studijskom albumu.

Umetnik Hadžimanov je bio aktivan u toku vanrednog stanja kada je održao kratke onlajn svirke na svojoj Facebook stranici, a takođe je objavio i nove digitalne albume u saradnji sa raznim kolegama.

Dobitnik prestižne ovogodišnje nagrade 41. Annual Jazz Station Awards za najboljeg svetskog džez pijanistu, pripremio je poseban program za festival "Svet muzike", koji se zasnovan na tradicionalnoj balkanskoj muzici.

Vasil Hadžimanov bend sada ima novog bubnjara Viktora Filipovskog, kao i saksofonistu Rastka Obradovića, a u Beogradu će nastupiti 10. septembra u klubu BitefArtCafe na Kalemegdanu.

(Tanjug.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA