"Ja ću preživeti, ja ću sapunjati": Glorija Gejnor uz svoj čuveni hit pozvala na pranje ruku

 
 ≫ 
  • 0

Korono - nisi više dobrodošla!

Legendarna pevačica Glorija Gejnor napravila je pravi viral nakon što je na svom Tik Tok profilu uspostavila novi izazov -redovno pranje ruku uz njen hit "Ja ću preživeti" ("I will survive").

Disko kraljici bilo je dovoljno svega 20 sekundi da postane internet hit i to sa klasikom koji je snimila još 1978. godine.

Ona je nasapunjala svoje ruke, pevajući pesmu "I will survive", jednu od himni svih raskida i razvoda u poslednjih 40+ godina, kojoj je ovog trena promenila namenu. Ona je poručila: "Ja perem ruke, ja ću preživeti korona virus", bilo je jasno iz njene objave.

Samim tim uspostavila je izazove na društvenim mrežama, koji se vode kao #WashYourHands i #IWillSurviveChallenge.

Video je na Tviteru za kratko vreme dostigao preko milion gledalaca, a fanovi su na drugim mrežama pohrlili da pokažu pevačici kako je slušaju.... I pride đuskaju uz jedan od najvećih hitova 20. veka.

- Glorija Gejnor koja pere ruke uz pesmu ""I will survive" je najbolja stvar na internetu trenutno - naveli su fanovi.

Ova numera, koja je i dan danas nezaobilazna na karaoke večerima i časovima engleskog (uz nju smo svi naučili šta znači pridev "petrified"), izdata je u oktobru davne 1978. godine, kao B strana Glorijine ploče. Autori su FredI Peren i Dino Fekaris. Pošto je objavljena, numera se brzo popela na prvo mesto „Billboard Hot 100“ liste, kao i na prva mesta lista u drugim zemljama, držeći tu poziciju nedeljama.

Pesma nije uopšte menjana u post produkciji i prilikom aranžiranja – Gloria peva bez pratećih vokala, pesma nije ubrzana, niti su naknadno dodavani instrumentali, što je bilo veoma neuobičajeno u to vreme, jer je većina disko hitova na neki način modifikovana.

Pesma je 1980. godine osvojila Grami u kategoriji najboljeg disko snimka, a danas je uvrštena u listu "500 najboljih pesama svih vremena“ magazina „Rolling Stone“ (zauzima 492. poziciju), dok se na VH1 listi "100 najboljih disko pesama“ nalazi na drugom mestu.

Numera je obrađivana i remiksovana bezbroj puta, što od same Glorije, što od drugih izvođača poput Dajane Ros, Selene, Širli Besi, Paf Didija, Pusiket Dols i mnogih drugih, ali nijedna obrada nije postigla uspeh originalnog izvođenja, koje joj je Gloriji Gejnor obezbedilo mesto u modernoj muzičkoj istoriji, postavši simbol disko ere 1970-ih.

Video: Moćnije pranje zuba od ovog jednostavno nikad nećete videti

(D.D.S.)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA