≫ 

Bend Asian Dub Foundation najavio migrantsku krizu još pre 18 godina: Pominju i spaljeno selo na KiM

Scenario koji su opisali u stihovima upravo se ostvaruje ovih dana, 18 godina kasnije

  • 5

Popularna TV serija "Simpsonovi" od nedavno je bila u fokusu javnosti, pošto su kreatori tog crtanog fillma predvideli pojavu korona virusa. Međutim, zbog nedavnog haosa na granici između Turske i Grčke koji je izbio posle krize u sirijskom gradu u Idlibu, te su turske vlasti pustile migrante ka Evropi, jedan britanski bend je privukao pažnju javnosti.

Naime, grupa "Asian Dub Fondantion" je 2002. godine objavila pesmu "Fortress Europe", gde su u stihovima najavili migrantsku krizu, kritikujući vojne akcije i politiku zapadnih zemalja širom sveta, ali i one koje se odnose na našu zemlju. Scenario koji su opisali u stihovima, 18 godina kasnije upravo se ostvaruje ovih dana.

"2020 - novi evropski poredak

Roboti-čuvari patroliraju granicom

Kibernetički psi su sve bliže i bliže,

Oklopna vozila i imigracioni oficiri,

Gori selo na Kosovu,

Bombardovali ste ga, a sada nam govorite da se vratimo kući", stoji u stihovima pesme "Asian Dub Fondation".

"Telegraf" na granici Grčke i Turske

Kako reporteri našeg portala izveštvaju sa lica mesta, migranti na sve načine pokušavaju da probiju ogradu kod grčke granice na prelazu Kastanjes. Tenzije na grčko-turskog granici se nastavljaju, lete suzavci i šok bombe, a Turska, kako se čini, na sve načine pokušava da omekša odbranu grčke granice, kako bi na hiljade emigranata moglo da prodre na njenu teritoriju.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    7. mart 2020 | 19:36

    Fasisticka amerika, prvo isiptivanje javnosti kroz filmove pa nakon nekoliko godina to sprovodi u javnosti. Sami su srusili svoje kule, sada platili turcima da puste migrante u evropu kako bi se skrenula paznja sa njihovog " leka" korone. Sledece ce biti izbijanje sukoba u srcu evrope . Zato su njihovi puleni I napustili eu.

  • Maki

    8. mart 2020 | 05:58

    To je i Gadafi rekao

  • Reciklirani

    8. mart 2020 | 00:21

    Ah stara dobra pesma iz Need for Speed serijala :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA