Predstavljena knjiga "Film davne budućnosti" Darka Bajića na Sajmu knjiga

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Aktivno je bilo u petak na štandu Službenog glasnika na 67. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a predstavljena je i knjiga poznatog režisera Darka Bajića "Film davne budućnosti".

Video: Promocija knjige Darka Bajića Film davne budućnosti na Sajmu knjiga

Sa autorom je o ovom delu diskutovao Petar V. Arbutina. Darko Bajić imao je šta da kaže o ovom delu i bio je raspoložen da čitaocima potpiše knjigu.

O knjizi "Film davne budućnosti":

Projekat Film davne budućnosti ima prevashodno zadatak da sačuva više od 200 godina filmskog iskustva vrhunskih reditelјa srpske kinematografije – Đorđa Kadijevića, Bore Draškovića, Miše Radivojevića i Zdravka Šotre. Knjiga je nastala na osnovu razgovora za okruglim stolom, kao i pojedinačnih razgovora koje je vodio autor projekta, profesor Darko Bajić. Reditelј Đorđe Kadijević je o temi knjige rekao: „Pitanje o tome kakva je danas filmska umetnost, šta je ona danas i o čemu govori, kako se vrednuje i ceni, trebalo bi da bude postavlјeno u nekom velikom, svetskom kulturnom ambijentu. O ovome bi trebalo da se pitaju Amerika i Evropa. Mi smo na tu temu razgovarali zahvalјujući lucidnosti Darka Bajića, koji je skovao u glavi našu radoznalost prema onome o čemu pre ove knjige možda i ne bismo razmišlјali.“

(Telegraf.rs)

Video: Mladen Šarčević o Velikom atlasu Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA