Na štandu Ministarstva prosvete u Beogradu srednje škole predstavile svoje aktivnosti

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na štandu Ministarstva prosvete u okviru 53. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu danas je nekoliko srednjih škola predstavilo svoje aktivnosti, a ideja događaja je da se predstave primeri dobre prakse u srednjim školama širom Srbije, kao i različite aktivnosti nastavnika.

Direktor Škole za dizajn u Beogradu Dragan Marković rekao je za Tanjug da je na štandu Ministarstva prosvete postavljena izložba učenika ove škole i da su predmeti, poput teorije forme, vajanje i tehnologija slikanja, specifični i da je upravo Sajam prava prilika da se pokaže šta sve lepo i zanimljivo rade učenici ove škole.

Objasnio je da Škola za dizajn traje četiri godine, da ima pet obrazovnih profila, kao i da svaki profil ima po jedno odeljenje.

"Obrazovni profili su dizajn ambalaže, grafički dizajn, industrijski dizajn, likovni tehničar i dizajn tekstila. Svi odseci su izuzetno traženi, a škola ima ukupno 424 učenika, odeljenja imaju po 20", kazao je Marković i dodao da svake godine raste interesovanje za ovu školu.

Škola za dizajn u Beogradu utemeljena je kao značajna obrazovna institucija koja je bila u srcu razvoja industrijskog dizajna u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

Takođe, praktična znanja prezentovali su i učenici Farmaceutsko- fizioterapeutske škole iz Beograda.

Direktorka Farmaceutsko-fizioterapeutske škole u Beogradu Biljana Vasić izjavila je da za tu školu vlada veliko interesovanje i da je ove godine upisano devet odeljenja.

Ona je Tanjugu kazala da je od Ministarstva prosvete dobijena dozvola da se otvori jedno odeljenje fizioterapeuta i masera više i da je odmah popunjeno.

"Slobodno mogu reći da smo dobili dozvolu da otvorimo još odeljenja i ona bi bila popunjena, jer za našu školu vlada veliko interesovanje dece", rekla je ona.

Prema njenim rečima, deca generalno vole smerove koje nudi ova škola zato što imaju dosta prakse, a pružaju im i mogućnost da pomognu drugima.

Posebno je, kako je naglasila, škola interesantna muškoj populaciji i to sportistima - smer fizioterapeut.

Kako je precizirala, u školi postoje četvorogodišnji smerovi farmaceutski, fizioterapeutski i kozmetički tehničar, kao i trogodišnji smer maser.

Ona je dodala i da su posetioci Sajma imali priliku da se, pored smerova koje nudi ova škola, bliže upoznaju sa proizvodima koje učenici smera farmaceutski tehničar prave, a među kojima su kreme i sapuni, kao i da uživaju u dražima masaže šaka, tela koje će im pružiti učenici uz nadzor nastavnika.

Posetiocima manifestacije "Pobedi znanjem" predstavila se i Škola za osnovno i srednje obrazovanje učenika "Milan Petrović" iz Novog Sada sa projektima "Milan i Janez za inkluziju", Izgradnja inkluzivnog školskog okruženja i Sportism - integracija dece sa autizmom u sport.

Takođe, predstavile su se i Karlovačka gimnazija iz Sremskih Karlovaca, Škola za muzičke talente Ćuprija, Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika iz Šapca koja je predstavila svoja postignuća u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, Železnička tehnička škola iz Beograda, kao i Škola za dizajn iz Beograda.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Smetlište u Zemunu uzbunilo stanare: Jedan čovek je krivac za sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA