Flamenco, jazz i World Music u Bitef teatru: Mirza Redžepagić nastupa 4. decembra

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon turneje širom Bosne i Hercegovine, gitarista i kompozitor Mirza Redžepagić će sa bendom nastupiti 4. decembra u impresivnom Bitef teatru, u okviru svoje turneje po regionu.

Mirza Redžepagić ima Master diplomu sa čuvenog Muzičkog koledža Berkli i u svom umetničkom stilu spaja flamenco, jazz i World Music. Upravo će njegove koleginice i kolega sa Berklija nastupiti s njim u Beogradu.

„S velikim zadovoljstvom najavljujem nastup pred beogradskom publikom u sklopu turneje i promocije albuma u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Predstaviću muziku s novog albuma ‘CYCLES', snimljenog prošle godine u Španiji. Na stejdžu će mi se pridružiti prijatelji i talentovane kolege s Berkleeja – Maite Arregi, Imam Hamdani i Eva Catalá. Muzika koju izvodimo predstavlja flamenco fusion obogaćen zvucima istoka, jazza i latina. Nastup u prelijepom ambijentu Bitef teatra je prava čast, i nadamo se da će beogradska publika uživati u ovoj muzičkoj priči koju ćemo ispričati zajedno“, kaže Mirza Redžepagić.

Maite Arregi je španska pijanistkinja sa jedinstvenim izvođačkim stilom u kojem kombinuje jazz, soul i hip hop. Imam Hamdani je gitarista Pakistanskog porekla sa adresom u Njujorku. U svom specifičnom stilu jako uspešno spaja indijske rage sa američkim jazzom i bluesom. Eva Catalá je bubnjarka i kompozitorka iz Valensije. Živi i radi u Madridu, gde aktivno nastupa u flamenco i latin jazz sceni.

Tokom boravka u Berkli kampusu u Valensiji, Mirza Redžepagić je u saradnji sa internacionalnom ekipom muzičara snimio album „Cycles“, na kojem je učestvovalo 18 muzičara iz različitih krajeva sveta.

Koncert u Bitef teatru 4. decembra počinje u 20 časova. Ulaznice su dostupne na biletarnici i sajtu Bitef teatra po ceni od 1.600 i 1.800 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija izdanja "Milić od Mačve – srpski barbarogenije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA