Učestvuju Dejan Voštić, Ljiljana Habjanović Đurović, Vladimir Pištalo: 10. književna konferencija "Book Talk"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U subotu 28.09. 2024. godine sa početkom u 15h u Galeriji Matice Srpske u Novom Sadu u okviru panela „Dobro veče gospodine Orvel“ regionalne konferencije „Book Talk“ učestvovaće pisac Dejan Voštić pored Ljiljane Habjanović Đurović, Svetlane Slapšak, Vladimira Pištala, Zorane Simić, Nenada Novaka Strefanovića i Pavla Zelića.

Jubilarno 10. izdanje regionalne konferencije „Book Talk“ okupiće priznate srpske i regionalne pisce i izdavače iz Srbije i regiona koji će imati priliku da u tri eksluzivna prostora „Galeriji Matice Srpske“, „Spomen – zbirci Pavla Beljanskog“ i u „Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića“ razmene mišljenja o aktuelnim temama iz književnosti i izdavaštva. Osim panela „Dobro veče gospodine Orvel“, posetioci će moći da prisustvuju panelima „Tradicionalni „Book Talk“ panel regionalnih izdavača knjiga“, „Vere, zavere i zaborav: Vek od rođenja Aleksandra Tišme“, „Nije hladnije, ali zna biti krvavije: Balkan vs Skandinavija“, „Ne samo snaše i salaši: Vojvođanski pisci i Vojvodina kao literarna tema u 21. veku“, „Bože kako me ovo podseća na nešto: Plagijati u savremenoj književnosti“, „Drugi grad: Šta je zajedničko Novom Sadu i Splitu, sem pozivnog, poštanskog broja i picgina“ i „Lutaju li i dalje naše sjene po Beču i plaše gospodu ili gospoda sada plaši nas (130 godina od rođenja Gavrila Principa i 110 godina od početka Velikog rata) “.

Veliko mi je zadovoljstvo što ću učestvovati na prestižnoj regionalnoj konferenciji „Book Talk“ koja će okupiti najeminentnije pisce i izdavače iz Srbije i regiona. Tema panela „Dobro veče gospodine Orvel“ je izuzetno inspsirativna, posebno zbog proročke glavne teme knjige i vremena visokih tehnologija koje je uveliko prisutno u našim životima. Knjiga „1984“, iako objavljena 1949. godine, otkriva jedan novi svet samoće, kontrole, manipulacije, jedne nove mape sveta koja je za to vreme bila nezamisliva. Raduje me činjenica što ću sa cenjenim kolegama piscima na panelu moći da razgovaram o različitim temama koje knjiga otkriva i pokreće i što ćemo posetiocima dati neke nove uglove gledanja na književno delo koje i danas izaziva pažnju čitalaca knjiga“, izjavio je pisac Dejan Voštić.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljena knjiga "Tesla – duh, delo, vizija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA