Uoči Sajma knjiga, Ljiljana Habjanović Ðurović predstavlja novu knjigu "Tamo gde je ona"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iz pera jednog od najčitanijeg i najprevođenijeg pisca sa naših podneblja, Ljiljane Habjanović Đurović, uoči ovogodišnjeg Sajma knjiga stiže novi roman pod nazivom „Tamo gde je ona“. Ova, po svemu jedinstvena priča, predstavlja svedočanstvo o istoriji hrišćanske vere, iskazano kroz čudesnu povest o ikoni Bogorodice Filerimose i onima koji su ovu ikonu čuvali proteklih 20 vekova. Ujedno, ovo je knjiga ljubavi prema Presvetoj Bogorodici, koja prožima svaku stranicu ovog dela.

„Tamo gde je ona je uzbudljiva i potresna saga o ljudima koji su ikonu nosili od Efesa do Antiohije, preko Jerusalima, Konstantinopolja, Rodosa, Malte, pa sve do Ostroga. Koji su je štitili čak i svojim životom, svesni da ona predstavlja nešto veće i važnije od njih samih. Ovo je priča o onima koji su zagledani u Ikonu i prekrasan lik Majke Božje postajali bolji ljudi. Ova knjiga je veličanstvena povest o onima koji su branili hrišćanstvo od jeretičkih učenja protiv Presvete Bogorodice“, istakla je autorka Ljiljana Habjanović Đurović.

Ove godine će se u prodaji naći prvi deo ove knjige, a kako je autorka najavila, u narednom periodu se može očekivati i nastavak romana u formi drugog toma, u kojem će biti dostupan nastavak priče o čuvarima hrišćanske vere.

Ovogodišnji Beogradski sajam knjiga počinje 19. oktobra i trajaće do 27. oktobra, a Ljiljana Habjanović Đurović će, kao i svake godine, biti prisutna na štandu svoje izdavačke kuće, gde će se družiti sa čitaocima i potpisivati knjige. To je jedinstvena prilika da čitaoci uživo sretnu autorku i saznaju više o procesu nastanka njenih knjiga, kao i o novom romanu „Tamo gde je ona“.

Pored predstavljanja novog romana, ove godine obeležava se i značajan jubilej - 25 godina od objavljivanja romana „Paunovo pero“kao i punih 25 godina neprekidnog doštampavanja novih izdanja ovog romana, što svedoči o njegovom trajanju i uticaju na čitalačku publiku. Kako autorka ističe: „Paunovo pero je knjiga dokaza da je ženska čežnja nepromenljiva, a ženska muka uvek ista. Od postanka sveta, i boginje i smrtnice žive istu žensku sudbinu”.

(Telegraf.rs)

Video: RADNO - Nagrada braća Karić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA