Predstavlјanje knjige Radionica za izradu anđela – Razgovori u atelјeu Milana Tucovića

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predstavlјanje knjige Radionica za izradu anđela – Razgovori u atelјeu Milana Tucovića, biće održano u ponedelјak, 23. septembra, u 11.00 časova, u knjižari „Geca Kon“ (Knez Mihailova 12, prvi sprat).

O knjizi će govoriti Zoran Jeremić, književnik i novinar, mr Branko Pelinović, dokumentarni fotograf/kinematograf i Gordana Milosavlјević Stojanović, urednica izdanja.

Okosnica knjige su intervjui sa Milanom Tucovićem koje je u rasponu od 10 godina uradio Zoran Jeremić. U iskrenom razgovoru dva prijatelјa čitaocima se otkrivaju poreklo, život, stvaralaštvo ali i skriveni poetsko-filozofski svet jednog od najznačajnijih srpskih savremenih slikara. Tekst ilustruju fotografije mr Branka Pelinovića koje su nastale u atelјeu tokom višegodišnjeg praćenja Tucovićevog rada na slici Memorija pristaništa, jednoj od najfascinantnijih kompozicija srpskog slikarstva s početka 21. veka. Ambijent atelјea isprepletan s rečima umetnika pruža čitaocu specifičan uvid Tucovićevo delo i njegovo tumačenje.

Uvodni deo knjige sadrži tekstove istoričarke umetnosti prof. dr Milanke Todić, književnice i profesorke dr Sanje Domazet, slikara i prijatelјa Mihajla Đokovića Tikala i Zorana Jeremića.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljena knjiga "Tesla – duh, delo, vizija"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA